Szerző: Koi Tamás

2009. március 13. 10:52

SAP-alkalmazások okostelefonokon a Sybase segítségével

Bár az Apple népszerű okostelefonja, az iPhone többek (elsősorban természetesen a cég legnagyobb vetélytársai) szerint nem sorolható az üzleti készülékek közé, az SAP és a Sybase most alaposan rácáfol erre a tézisre: a két cég szerdán jelentette be, hogy közösen fejlesztik az SAP üzletviteli rendszereinek iPhone okostelefonokkal kompatibilis komponenseit. A két cég emellett a többi platformra is fejleszt majd, így az üzletemberek idővel symbianos és windowsos okostelefonjaikkal is használhatják majd az SAP vállalatirányítási rendszerét.

[HWSW] Bár az Apple népszerű okostelefonja, az iPhone többek (elsősorban természetesen a cég legnagyobb vetélytársai) szerint nem sorolható az üzleti készülékek közé, az SAP és a Sybase most alaposan rácáfol erre a tézisre: a két cég szerdán jelentette be, hogy közösen fejlesztik az SAP üzletviteli rendszereinek iPhone okostelefonokkal kompatibilis komponenseit. A két cég emellett a többi platformra is fejleszt majd, így az üzletemberek idővel symbianos és windowsos okostelefonjaikkal is használhatják majd az SAP vállalatirányítási rendszerét.

A világ legnagyobb vállalatirányítási rendszerét jegyző SAP eddig kizárólag a BlackBerry üzleti okostelefonokat gyártó Research in Motionnel egyezett meg arról, hogy szoftvereinek elkészíti speciális, mobiltelefonokon futó változatát. A most ismertetett új együttműködés révén a Sybase az SAP-vel együttműködve továbbfejleszti Unwired Platform nevű, mobil vállalati alkalmazásplatformját, mely a február elején bejelentett, nyártól elérhető SAP Business Suite 7 alkalmazások zökkenőmentes futását szolgálja majd más mobilkészülékeken is.

Az érintett okostelefonok felhasználói számára az év második felétől érhetők majd el az első SAP-komponensek, melyek a vállalat partnerei által leggyakrabban használt CRM és ERP alkalmazások közül kerülnek ki. Az együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón Bill McDermott, az SAP felsővezetése részéről a mobil munkaerő szerepének felértékelődéséről, mint napjaink egyik meghatározó vállalati szintű trendjéről beszélt: "A mobil munkaerő mostanra a vállalat legfontosabb munkaerejévé vált, hiszen leginkább ő tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel. Éppen ezért fontos, hogy olyan eszközökkel dolgozhasson, melyek segítik ebben a munkában" -- mondta el McDermott.

A két cég egyelőre nem árul el részleteket arról, hogy a vállalatirányítási rendszer mobilkészülékekre portolt változata nagyságrendileg mennyibe fog kerülni, McDermott mindössze annyit közölt újságírói kérdésre, hogy a rendszer "megfizethető" lesz a cég partnerei számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról