:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 11. 09:24

Nőtt a Take-Two bevétele és vesztesége, továbbra is kelendő a GTA IV

Közzétette január 31-én zárult pénzügyi negyedévének eredményeit a Take-Two Interactive. A játékkiadó bevétele enyhén növekedett, azonban a veszteség is dagadt, mert emelkedtek a marketinggel és fejlesztéssel kapcsolatos költségek.

[HWSW] Közzétette január 31-én zárult pénzügyi negyedévének eredményeit a Take-Two Interactive. A játékkiadó bevétele enyhén növekedett, azonban a veszteség is dagadt, mert emelkedtek a marketinggel és fejlesztéssel kapcsolatos költségek.

A jelenlegi pénzügyi év első negyedévében 256,8 millió dolláros forgalmat ért el a Take-Two, ami éves összehasonlításban 6 százalékos növekedést jelent. Az ünnepi szezonban jól fogyott a Grand Theft Auto IV, a Carnival Games, az NBA 2K9, valamint a Midnight Club: Los Angeles. A negyedéves veszteség azonban a kiadások növekedése miatt 38 millió dollárról 50,4 millióra emelkedett -- részben egy 4,9 millió dolláros jogi költség miatt, illetve 6,2 millió dollárnyi részvényalapú kompenzációnak köszönhetően. Az egyszeri tételek nélkül a veszteség 52 cent volt részvényenként. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők 207 milliós forgalom és egyszeri tételek nélkül részvényenként 73 centes veszteségre számítottak.

Strauss Zelnick, a Take-Two igazgatótanácsának elnöke szerint 2009-ben rendkívül bizonytalanok a kilátások és a recesszió a videojáték-ipart sem kerülheti el. A vevők nagyon meg fogják nézni, miért adják ki a pénzüket, ezért igazi piaci sikert csak tényleg jó játékokkal lehet majd elérni.

A Take-Two ugyanakkor büszke lehet arra, hogy a Grand Theft Auto IV-ből január végéig összesen 13 millió példányt adtak el. Az első negyedévben a GTA IV a vállalat bevételének 40 százalékát termelte. A játékhoz a "The Lost and Damned" után még az idén érkezik egy második letölthető kiegészítő is, kizárólag Xbox 360-hoz. A cég emellett nagy reményeket fűz idén a Red Dead Redemptionhöz is. A második negyedéves kilátások azonban viszonylag borúlátók, a bevétel 200-220 millió dollár között várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.