Szerző: Bizó Dániel

2009. március 18. 15:47

Jövő héten rendezik az idei első VMware közösségi találkozót

Jövő héten rendezik meg az idei első közösségi VMware találkozót, ahol a látogatók ismét gyakorlati betekintést nyerhetnek a virtualizáció elméletébe és gyakorlati alkalmazásába egyaránt. A részvétel regisztrációhoz kötött, de továbbra is ingyenes.

[HWSW] Jövő héten rendezik meg az idei első közösségi VMware találkozót, ahol a látogatók ismét gyakorlati betekintést nyerhetnek a virtualizáció elméletébe és gyakorlati alkalmazásába egyaránt. A részvétel regisztrációhoz kötött, de továbbra is ingyenes.

A sorban negyedik, és az idei első közösségi VMware-rendezvényt jövő hét csütörtökén, március 26-án tartja meg a magyar VMware User Group (VMUG). A helyszínt a Budapesti Műszaki Egyetem biztosítja. Az esemény időzítése nem véletlen, szó lesz ugyanis a február végén lezajlott idei európai VMworldön elhangzottakról.

A VMware az elmúlt időszakban egyre inkább előtérbe helyezi a desktopvirtualizációt, mióta piacra dobta a View 3 megoldást. Ennek megfelelően az előadások egyike a View képességeit és a Wyse vékonyklienseket tárgyalja, melyek kombinációjával részlegesen vagy akár teljesen le lehet cserélni a fizikai PC-ket, vagyis a vastag klienseket, az ígéretek szerint rengeteget spórolva az üzemeltetésen.

A gyakorlati tapasztalatokat ezúttal az Alpine Electronics szállítja, ahol két éve virtualizálják a szerverparkot. Ígérete szerint a cég képviselője problémákról is beszámol majd, valamint jövőbeni tervekről. A gyakorlati oldalt erősíti az ESXi használatba vételének bemutatása is, valamint az ESXi távoli menedzselhetőségének további tárgyalása, a Powershell legutóbbi ezirányú tárgyalását követően a Remote CLI konzol lehetőségeinek felvázolása. A rendezvényen minden regisztrált résztvevő egy ESXi-vel előtelepített USB-kulcsot kap ajándékba, így maga is kipróbálhatja a hallottakat és látottakat. További információval a VMUG honlapja szolgál.

A VMware User Group egy alulról szerveződő felhasználói közösség, melyet az x86-os virtualizáció piacát vezető VMware támogat ugyan, de nem irányít. A csoport célja a tudás megosztása és egy felhasználói közösség kialakítása, valamint egymás szakmai segítése. A rendezvényeken igyekeznek bemutatni a VMware termékeinek előnyei mellett azok negatívumait is, és a marketingtől megtisztított felhasználói tapasztalatokról beszámolni. Az eddigi előadások anyagai megtalálhatóak a közösség honlapján .

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról