Szerző: Bányai György

2009. február 25. 16:25

Fülsüketítő sziréna a Samsung új mobiljában

Szokatlan lehetőséget épített be a Samsung a W1700 mobiltelefonjába -- a készülék fülsüketítő szirénázásra képes, ha tulajdonosát támadás éri.

[HWSW] Szokatlan lehetőséget épített be a Samsung a W1700 mobiltelefonjába -- a készülék fülsüketítő szirénázásra képes, ha tulajdonosát támadás éri.

A szétnyitható készülékházas Samsung W1700 szirénával védheti meg a személy-, vagy vagyontárgy ellen irányuló támadásoktól a tulajdonost, akit nem kevesebb mint 100 decibel erősségű riasztással óv a támadóktól. A nagyszájú telefon a riasztással egyidőben SMS-eket is küldhet, ezekben az üzenetekben a földrajzi helyzetét is közölheti, mert rendelkezik beépített GPS-vevővel is.


Samsung SPH-W1700

A mobil beállítható arra, hogy kikapcsolásakor is küldjön rövid szöveges üzenetet, így akkor is könnyűszerrel rátalál az óvatlan tulaj, ha elvesztette. A sötétben keresgélést a negy fényerejű LED-ek villogtatása is könnyítheti. A Samsung az SPH-W1700-zal leginkább a hölgyeknek és a gyerekeknek védelmét biztosítaná, elsőként a hazai, dél-koreai lakosság körében.

Sajnos a bejelentés csak az önvédelmi extra leírására összpontosít, így a mobil további technikai adatokat érintő részleteiről a gyártó nem lebbentette fel a fátylat, így csak a képek alapján bizonyosodhatunk meg abban, hogy fényképezőrésszel is ellátták, melynek felbontása ismeretlen. Az SPH-W1700 Európában is elvegyülhet a kereskedelmi forgalomban, a Samsung igény esetén nem csak a hazai pacra szállítja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról