Szerző: Bányai György

2009. február 24. 16:06

Startol az Olympus E-600-as tükörreflexes sorozata

Az Olympus bejelentette új E-620 tükörreflexes fényképezőjét, melyet a gyártó az középkategória aljára, vagy talán inkább a belépőkategória tetejére szán. A fényképező a gyártó közelmúltban bemutatkozott középkategóriás E-30 vázának sok lehetőségén is osztozik.

[HWSW] Az Olympus bejelentette új E-620 tükörreflexes fényképezőjét, melyet a gyártó az középkategória aljára, vagy talán inkább a belépőkategória tetejére szán. A fényképező a gyártó közelmúltban bemutatkozott középkategóriás E-30 vázának sok lehetőségén is osztozik.

Az Olympus E-620 12,3 megapixeles LiveMOS érzékelője élőkép üzemmódban is képes működni, ekkor a kihajtható, forgatható, 2,7 hüvelykes kijelző is hasznos társ, melyen 230 ezer pixel alkot képet. A hétpontos autofókusz-rendszerrel szerelt vázban a gyártó TruePic III+ képfeldolgozó áramköre található, az E-620 ezen felül alaphelyzetben képes a külső vakuk vezérlésére is.


A lítiumion akkumulátor nélkül 475 grammos négyharmados vázba épített rázkódásvédelem optikafüggetlen, a szenzoreltolás elvén üzemelő megoldás felépítéséből adódóan már a legolcsóbb kitoptikával is használható. A fényképező az érzékenységet ISO 100 és ISO 3200 között engedi változtatni, a beállítható legrövidebb záridő pedig 1/4000 másodperc. Az E-620 a gyártótól egyáltalán nem meglepő módon ultrahangos pormentesítővel is rendelkezik, hiszen ennek bevezetése az Olympus nevéhez fűződik.

Az Olympus E-620 a sorozatfelvételi üzemmódban másodpercenként 4 képet készíthet, a sorozatok hossza tömörítetlen RAW-állományok esetén mindössze öt kép lehet, JPEG-formátumnál azonban egészen addig tarthat, míg a vázba csúsztatható Compact Flash, vagy az xD-kártyán van szabad hely.


Az Olympus az E-620-at telepakolta az Art Filters digitális szűrőkkel is, melyek a képeken azok elkészülte után lépnek működésbe. A 130x94x60 milliméteres vázhoz a gyártó a jól ismert 14-42 milliméteres optikát is csomagolhatja májustól, ekkor hozzávetőleg (az Olympus a bejelentés során nem ismertetett pontos fogyasztói árat) 700-800 dolláros vételárra számíthatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról