Szerző: Bányai György

2009. február 16. 15:31

A Samsung HD-videofelvételre képes mobilt mutatott be

A Samsung OmniaHD több ponton is meghökkentő mobilnak ígérkezik, ezek közül csak egy a HD-videofelvételi képesség. A telefon levetette az előd Windowsát, helyére Symbian operációs rendszert húzott.

[HWSW] A Samsung OmniaHD több ponton is meghökkentő mobilnak ígérkezik, ezek közül csak egy a HD-videofelvételi képesség. A telefon levetette az előd Windowsát, helyére Symbian operációs rendszert húzott.

A barcelonai Mobile World Congress elhozta a Samsung legújabb Omnia okostelefonját, melyet a korábbi modellektől eltérően nem Windows Mobile, hanem Symbian (S60 5th Edition) operációs rendszerrel került az üzletekbe. A mobil kamerája 8 megapixeles, autofókuszos, arcérzékelésre és mosolyidőzítésre is alkalmas. Az OmniaHD videókat is készít, nem is akármilyeneket, ezek felbontása 1280x720 képpont is lehet, igaz a sebesség ilyenkor legfeljebb 24 képkocka másodpercenként.

Az OmniaHD kijelzője kicsinek épp nem mondható, a 3,7 hüvelykes, szélesvásznú AMOLED panel természetesen érintésérzékeny. A mobil nem csak a felvételek készítésekor, hanem filmek lejátszása során is remekel, nem okoz neki gondot a DivX- és az XviD-állományok lejátszása sem, ezen felül a telefon még a H.263, WMV, MPEG4, RV kódolású klipekkel is megbirkózik.

Samsung OmniaHD

Az OmniaHD támogatja a HSDPA/HSUPA adatkapcsolatot, található benne Wi-Fi hálózati adapter és Bluetooth 2.0 rádió is. A belső 8, illetve 16 gigabájtnyi memória microSDHC-kártyákkal akár 32 gigabájtig is bővíthető. Az Omnia HD képes lejátszani az MP3-állományokat, dea tulajdonos FM-rádióadók hallgatásával is szórakoztathatja magát. Bár a mobil rendelkezik hangszóróval, a fülhallgatót hagyományos 3,5 milliméteres aljzatba dughatjuk.

A helymeghatározás lehetősége sem esik távol a 12,9 milliméter vékony, mozgásérzékelővel is ellátott készüléktől, mert a GPS-vevő is megtalálható a beépített kiegészítők között. Ez az adapter a fotózás helyszínének földrajzi helyzetét is mellékelheti a képekhez. A Samsung OmniaHD 1500 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik, közeli, ám egyelőre nem ismertetett időpontban. A gyártó a telefon árával kapcsolatban sem árult el konkrétumot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról