Szerző: Bányai György

2009. február 13. 09:27

Elkészült a Garmin-Asus együttműködés második GPS-mobilja

Az Asus és a Garmin közös fejlesztése, a Nüvifone M20 a második helymeghatározásra alkalmas készülék, mely az együttműködésből eddig született. A Nüvifone M20 a G60-at követi, benne szinte minden megtalálható, amit egy mobil ma adhat.

[HWSW] Az Asus és a Garmin közös fejlesztése, a Nüvifone M20 a második helymeghatározásra alkalmas készülék, mely az együttműködésből eddig született. A Nüvifone M20 a G60-at követi, benne szinte minden megtalálható, amit egy mobil ma adhat.

A Garmin-Asus Nüvifone M20 olyan okostelefon, mely Windows Mobile 6.1 operációs rendszert futtat, a 2,8 hüvelykes, VGA felbontású kijelzője pedig érintésérzékeny. A Nüvifone M20 HSDPA-modemmel is rendelkezik, melyet 802.11 b/g vezeték nélküli adapter, és Bluetooth 2.0 rádió is kiegészít. Az M20 GPS-vevőegysége és a hozzá tartozó szoftver a Garmin munkája. Az okostelefon 4, vagy 8 gigabájtnyi fedélzeti memóriáját microSD-kártyákkal tovább bővíthetjük.

Nüvifone M20

Az M20 a számítógépes kapcsolatot a windowsos mobiloknál megszokott módon, az ActiveSync alkalmazással hozhatja létre. A telefonban természetesen a személyes adatkezelő alkalmazások teljes skálája megtalálható, emellett az M20 az irodai alkalmazások fájljait is kezelheti. A hátoldalon egy 3 megapixeles kamera áll szolgálatba, mely a GPS-vevővel együttműködik, a képek mellett feljegyzésre kerül azok földrajzi helyzete is.

Az Asus 2001 óta értékesít a saját neve alatt okostelefonokat, a Garminnal kötött együttműködés alapján azonban ezeket a termékeket nem kínálja tovább és a Garmin-Asus együttműködésre, valamint a közös fejlesztésű készülékekre koncentrál. A barcelonai Mobile World Congressen bemutatkozó Nüvifone M20 piaci bevezetésének dátumát, valamint árát az év első felében közli a gyártó.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról