Szerző: Koi Tamás

2009. február 6. 15:00

Mostantól internetkapcsolat nélkül is lapozható a Google Calendar

A korábban kiszivárgott információknak megfelelően levelezőrendszere után online naptárát is elérhetővé tette kapcsolat nélküli üzemmódban a Google. A Google Calendar offline használatához ugyanazt a böngészőkiegészítőt, a Google Gearst kell telepíteni, amit az offline Gmail is használ.

[HWSW] A korábban kiszivárgott információknak megfelelően levelezőrendszere után online naptárát is elérhetővé tette kapcsolat nélküli üzemmódban a Google. A Google Calendar offline használatához ugyanazt a böngészőkiegészítőt, a Google Gearst kell telepíteni, amit az offline Gmail is használ.

A Gmail után immár a keresőcég megosztható naptára, a Google Calendar is elérhető internetkapcsolat nélkül, tükrözve ezzel azt az útirányt, melyet a vállalat az offline Google Docs tavalyi megjelenésével vállalt fel a kapcsolat nélküli munka megkönnyítésére. A szolgáltatás a naptár menüjében, a jobb felső "Offline Beta" linkre kattintva érhető el: a Google Apps Standard Edition felhasználói számára azonnal, a Premier és Education Edition felhasználók előbb engedélyezniük kell a funkciót a program "Domain Options" menüjében.

A naptár kapcsolat nélküli működését ugyanaz a böngészőkiegészítő, a Google Gears teszi majd lehetővé, amely az offline Gmail-nek is alapot ad. "A Google Apps felhasználói igénylik az offline Google Calendart, mi pedig pontosan tudjuk, mennyire fontos ez a funkció az úton lévő felhasználóknak" -- áll a vállalat korábbi álláspontjában.

"Azon túl, hogy utazás közben vagy gyenge internetkapcsolat mellett is elérhető Gmail-potafiók, mostantól a naptáreseményekhez is hozzá lehet férni kapcsolat nélkül" -- mondta el Joyce Shon, a Google Apps marketingmenedzsere, hozzátéve, hogy az offline naptárnál új események nem vihetők fel, csak a már rögzített időpontokat lehet lekérni.

A Google január vége óta ad lehetőséget a felhasználóknak arra, hogy levelezésüket internetkapcsolat nélkül is elérjék. Mindehhez annyit kell tenniük, hogy telepítik számítógépükre a Google Gears beépülőmodult, ami automatikusan befészkeli magát a böngészőprogramokba, legyen az Internet Explorer, Firefox, Safari vagy Chrome (A Chrome-ban gyárilag telepítve van a Gears). Ezután a Gmail beállításoknál a "Labs" fülön ki kell keresni az "Offline" funkciót és engedélyezni a funkció használatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról