Szerző: Bányai György

2009. január 8. 10:01

Gyönyörű lett a Samsung vékony kompaktfényképezője

A CES-re a Samsung nem csak a széleslátószögű ultrazoomját, hanem a szinte lehelletvékony, 12,2 megapixeles TL100 kompaktját is elhozta, mely sallangmentes fémházának köszönhetően igen elegáns megjelenésű.

[HWSW] A CES-re a Samsung nem csak a széleslátószögű ultrazoomját, hanem a szinte lehelletvékony, 12,2 megapixeles TL100 kompaktját is elhozta, mely sallangmentes fémházának köszönhetően igen elegáns megjelenésű.

A Samsung TL100 kikapcsolt, nyugalmi helyzetben mindössze 16,6 milliméter vékony, de hagyományos építési módot követő fényképezőgéptől megszokott módon a bekapcsoláskor kiemelkedő optikatubus természetesen növel e vastagságon. A fényképezőgép 12,2 megapixeles CCD-szenzort foglalkoztat, mely a háromszoros optikai zoomra alkalmas lencsén keresztül tekint a témára.

A Samsung TL100 automata felhasználásra termett, a mérnökök úgy próbálták megalkotni, hogy a lehető legkevesebb vesződséggel készülhessenek remek fotók a kevésbé szakavatott kezekben is. A TL100 akár 11 témamód közül is kiválaszthatja a szerinte leginkább megfelelőt. A fényképező rendelkezik a Smart Album lehetőséggel, mely képes rendszerezni az elkészült képeket.

Samsung TL100

A 94,2x55,7x16,6 milliméteres szálcsiszolt alumínium készülékház hátoldalán 2,7 hüvelykes, 230 ezer képpontos kijelző található, az áramellátásért lítiumion akkumulátor felel, a képek, illetve az akár 800x592 képpontos, 20 kép/másodperces mozik SD/SDHC kártyákra kerülnek. A fényképező optikai rázkódásvédelemmel nem rendelkezik, azonban arcfelismerő autofókusszal igen. A Samsung TL100 tavasszal éri el a boltokat, eddig még nem ismertetett áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról