Szerző: Bányai György

2009. március 4. 09:24

200 dollár alatt jön a Kodak nagyzoomos fényképezőgépe

A Kodak megkérdőjelezhetetlen bajnoka az árversenynek, termékei rendre a legolcsóbbak közé tartoznak az adott kategóriában. Az amerikai piacon a tavalyi negyedik negyedévben ennek köszönhette piaci elsőségét a vállalat: a válság miatt a vevők az olcsóbb gépeket részesítették előnyben.

[HWSW] A Kodak megkérdőjelezhetetlen bajnoka az árversenynek, termékei rendre a legolcsóbbak közé tartoznak az adott kategóriában. Az amerikai piacon a tavalyi negyedik negyedévben ennek köszönhette piaci elsőségét a vállalat: a válság miatt a vevők az olcsóbb gépeket részesítették előnyben.

A gyártó legújabb, tízszeres közelítésre alkalmas fényképezőgépe sem kivétel, 200 dollár alatti áron juthatunk hozzá áprilistól. A Kodak EasyShare Z915 házon belüli fejlesztésű Kodak Retinar optikája tízszeres közelítést kínál, ráadásul rázkódásvédelemmel is ellátták. A fényképező 10 megapixeles képeket készít, a folyamat során az intelligens témaválasztó (Smart Capture), vagy a kézi üzemmódok (zár-, vagy blende előválasztás, illetve teljes manuális kontroll) egyaránt bevethetők. A Z915 letisztult formavilágába egy 2,5 hüvelykes kijelző illeszkedik, melyet nem egészít ki elektronikus kereső, így a képek komponálásához azt feltétlen használnunk kell.


A képek, illetve a videók tárolására SD/SDHC-kártyák használhatók, az áramellátás pedig két darab ceruzaelem dolga, melyek természetesen kiválthatók AA-akkumulátorokkal is, ám utóbbiakat és a töltőt külön kell a géphez beszerezni. A Z915 kis méreteivel számos ultrazoom-kategóriás fényképező (Panasonic TZ-sorozat, Canon SX110 IS, vagy épp a Samsung közelgő ultrazoom gépe) vetélytársa lehet, melyeknél még olcsóbb is lesz.

A Kodak EasyShare Z915 mindössze 200 dollárért kínálja a zsebrevágható tízszeres zoomátfogást, sajnos a gyártó közleménye nem tért ki arra, hogy az optikai nagyítás széleslátószögről indul-e. A fényképező kék, fekete, valamint piros színekben tűnhet fel áprilistól a szakboltokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról