Szerző: Bányai György

2009. január 5. 10:43

Nagyobb kijelzővel érkezik a jelenlegi legnépszerűbb netbook utóda

Az Acer megerősítette, hogy még az első negyedévben elkészül az Aspire One netbookjának a jelenleginél nagyobb, 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt változata. Az új netbook kényelmesebb is lesz, az egérgombok végre a tapipad alatt találhatók.

[HWSW] Az Acer megerősítette, hogy még az első negyedévben elkészül az Aspire One netbookjának a jelenleginél nagyobb, 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt változata. Az új netbook kényelmesebb is lesz, az egérgombok végre a tapipad alatt találhatók.

Az Acer az év első negyedévében dobja piacra az Aspire One netbookjának 10,1 hüvelykes, LED-háttérvilágítású kijelzővel szerelt AA1 változatát. Az új gép kijelzője a jelenleg kapható 8,9 hüvelykes változatokhoz hasonlóan 1024x600 képpontból áll. Részben a nagyobb kijelző tette lehetővé, hogy a két egérgomb ne a tapipad két oldalán, hanem az alatt kapjon helyet -- a korábbi elrendezést sokan kényelmetlennek találták, köztük mi is.

A nagyobb kijelzős változat burkolata a jelenlegi modellek stílusát követi, a kijelző zsanérját díszítő gyűrű kissé átalakult, lapítva próbál a hajlatok és a görbületek között továbbra is frissnek hatni. A billentyűzet egyezik a jelenlegi modellével, azonban alatta, a tapipad két oldalán szálcsiszolt alumínium borításon pihentethetjük majd a csuklónkat. A gyártó a 8,9 hüvelykes változatokban látott két SD-kártyahelyből csak egyet tartott meg az új modellben.

Acer Aspire One AA1

Az Aspire One AA1 1,6 gigahertzes Atom processzora akár 2 gigabájt memóriával is gazdálkodhat, a háttértár szerepét hagyományos merevlemezek töltik be. A csatlakoztathatóságért három USB 2.0 kapu felel a VGA-kimenet és a 10/100-as LAN-aljzat mellett, utóbbit természetesen vezeték nélküli hálózati csatoló is kiegészíti.

A három különböző színben, fehérben, feketében, valamint pirosban érkező netbookok igény szerint felszerelhetők HSDPA-, illetve Bluetooth-modulokkal is, emellett Windows XP és Linux operációs rendszerekkel egyaránt választhatók. Az új netbook árát pontosan még nem ismerjük, de nem lesz sokkal drágább a jelenlegi változatoknál és februártól kereshetjük a polcokon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról