:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. január 12. 11:10

Luxuslaptop várható a Delltől

A Consumer Electronics Show-n a Dell bejelentette, hogy hamarosan egy szupervékony laptoppal jelentkezik. A 13 hüvelykes kijelzővel rendelkező luxusnotebook a formaterv mellett a precíz kidolgozással, átlagon felüli minőséggel próbál vevőket szerezni, elsősorban a MacBook Airtől.

[HWSW] A Consumer Electronics Show-n a Dell bejelentette, hogy hamarosan egy szupervékony laptoppal jelentkezik. A 13 hüvelykes kijelzővel rendelkező luxusnotebook a formaterv mellett a precíz kidolgozással, átlagon felüli minőséggel próbál vevőket szerezni, elsősorban a MacBook Airtől.

A vállalat szűkszavúan bánt az Adamo noteszgép műszaki részleteivel, egyelőre szinte semmit sem lehet tudni arról, mi található belül. A napvilágot látott fotók azonban arról tanúskodnak, a Dell formatervezői valóban egyedit, eredetit alkottak, az Adamo első látásra inkább hasonlít ékszerre mint számítógépre. A kiállított modellek között fekete és ezüstszínű változat is látható volt, utóbbi felnyitva azért emélkeztet az Apple notebookjaira.

Nem tudni, az Adamo milyen hardverre épül majd, azt sem tudni, mikor kerül piacra. Az azonban sejthető, hogy az Adamo méregdrága lesz, mivel a vállalat egyik célja az új géppel, hogy szakítson a "szürke, unalmas, hétköznapi, gazdaságos PC" sztereotípiával és megmutassa, hogy nem csak cupertinóban tudnak vonzó, exkluzívnak kinéző számítógépeket tervezni. Az Adamo valószínűleg egy teljesen új terméksorozat első hírnöke, bár a hivatalos weboldalon egyelőre csak egy sejtelmes "hamarosan érkezik" felirat fogadja az érdeklődőket.

A Dell emellett bemutatta 10 hüvelykes kijelzővel felszerelt netbookját is. Az Inspiron Mini 10-ben minden megtalálható, amire csak egy netbook felhasználójának szüksége lehet, beleértve olyan extrákat is mint a tévétuner, a GPS-vevő, a 802.11n szabványú Wi-Fi, a HSDPA-modem és a multitouch rendszerű touchpad. Az 1,6 GHz-es Intel Atom Z530 processzorra épülő netbook árát és megjelenésének idejét nem közölte a vállalat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.