Szerző: Dojcsák Dániel

2008. december 22. 17:21

Google Android platformra épül a Garmin nüvifone?

Hamarosan megérkezik a navigációs készülékeiről ismert cég hosszú ideje várt nüvifone okostelefonja , és az csak első lesz a Garmin okostelefonjainak sorában.

[HWSW] Hamarosan megérkezik a navigációs készülékeiről ismert cég hosszú ideje várt nüvifone okostelefonja, és az csak első lesz a Garmin okostelefonjainak sorában.

Még 2008 elején jelentette be a Garmin a nüvifone készüléket, amit már akkor is az iPhone riválisának próbált beállítani a cég. Az azóta sem kapható érintőképernyős készüléket természetesen a saját navigációs szoftverével is felvértezi a Garmin, ez lehet a telefon egyik legfontosabb fegyvere. A mostani bejelentés szerint 2009 tavaszán már biztosan megjelenik a nüvifone, sőt, az új információk szerint a rajta futó operációs rendszer a Google Android lesz.


A letisztult megjelenés a nyerő

Egyelőre nem áll rendelkezésre a telefon specifikációja, de annyit biztosan tudni lehet, hogy a fókusz a navigáción lesz, amit a Garmin szoftvere mellett az Androidba beépített Google Maps is segít majd. Ahogyan a Sony Ericsson X1 készülékét vagy a T-Mobile G1-et sem maguk a cégek gyártják, úgy a nüvifone is külső beszállító termékeként készül majd el, a Garmin csupán a nevét és a szoftvert adja majd hozzá. A céget még egyelőre nem nevezték meg, de egyes források szerint az Asustekre esett a választás.


Saját navigáció

A nüvifone-ról megjelent képek, információk, illetve az Android platform beemelése azt engedik sejtetni, hogy a Garmin hirtelen meghatárizó szereplővé válhat az okostelefon-piacon. A cég előnye, hogy a szabadon hozzáférhető operációs rendszer viszonylag alacsony előállítási árat hoz magával, illetve a Garmin a többi gyártóval ellentétben hosszú évek tapasztalatával rendelkezik az érintőképernyős eszközök terén. Sőt, a saját útvonaltervező navigációs alkalmazás szintén előny a többi piaci szereplőhöz képest, hiszen ilyen fejlett megoldással sem a T-Mobile G1, sem az iPhone nem büszkélkedhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról