Szerző: Bányai György

2008. december 12. 14:01

Az OCZ újdonságai között új SSD-sorozat is van

Az OCZ ExpressCard foglalatba illeszkedő flash-alapú tárolóiról nemrég adtunk hírt, melyek mellé most a gyártó új, kedvező árú SSD meghajtó-sorozata is csatlakozik. A Vertex sorozat négy tagból áll, a legnagyobb kapacitású modell 250 gigabájtos.

[HWSW] Az OCZ ExpressCard foglalatba illeszkedő flash-alapú tárolóiról nemrég adtunk hírt, melyek mellé most a gyártó új, kedvező árú SSD meghajtó-sorozata is csatlakozik. A Vertex sorozat négy tagból áll, a legnagyobb kapacitású modell 250 gigabájtos.

Az OCZ bejelentette Vertex névre hallgató SSD-meghajtó sorozatát, melyet négy tároló alkot. A fekete, 2,5 hüvelykes burkolatba zárt elektronika SATA II csatolófelületen keresztül kapcsolódik a vezérlőáramkörökhöz, melyek akár noteszgépekben, vagy külső merevlemezházban is lehetnek, ezekbe a meghajtók nehézség nélkül beépíthetők.

Az OCZ Vertex meghajtók (változattól függően) 30, 60, 120, vagy akár 250 gigabájtnyi adat tárolására is alkalmasak, mindegyik modell többszintű cellaszervezésű (MLC) chipekből épül fel. Az írási- és olvasási sebesség az MLC-meghajtókhoz képest remek, róluk olvasni 200 megabájtnyi, rájuk írni pedig 160 megabájtnyi adatot lehet másodpercenként.


OCZ Vertex

A Vertex-sorozat tagjai 64 megabájt gyorsítótárat is tartalmaznak, 1,5 millió órás MTBF-értékük pedig kiemelkedőnek számít az MLC-rendszerű meghajtók között. A tárolók első szállítmánya már kihajózott az OCZ-től, a sorozat legkisebbje 129, a 60 gigabájtos változat 249, a 120 gigabájtos pedig 469 dollárért vásárolható majd meg. Akinek több helyre lenne szüksége, 869 dollárért veheti meg a legnagyobb, 250 gigabájtos változatot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról