Szerző: Bányai György

2008. december 18. 14:09

Két új modellel bővül a miniprojektor-piac

Már hazánkban is lehet kapni kis fényerejű, ám zsebben elférő projektorokat, mely termékek csoportja most további modellekkel bővült. A VGA-felbontásra képes törpevetítők LED fényforrást alkalmaznak.

[HWSW] Már hazánkban is lehet kapni kis fényerejű, ám zsebben elférő projektorokat, mely termékek csoportja most további modellekkel bővült. A VGA-felbontásra képes törpevetítők LED fényforrást alkalmaznak.

Az Adtec két új, 147 grammos és 27x58x90 milliméteres kivetítője egyedül a burkolat színében különbözik egymástól, míg az AD-MP15AB fekete, addig az AD-MP15AW -- ahogy az a modellszám utolsó betűjéből is következik -- fehér. A parányi készülék 640x480 képpont felbontású VGA képet vetíthet, melynek csekélyke 15 ANSI Lumen fényerejét 20 ezer óra élettartamú LED fényforrás biztosítja. A VGA képre 800x600 képpontos képforrás is feszíthető, a zsugorítást a projektorok elektronikája elvégzi.

AD-MP15AW

Az optikákat minősíti, hogy a zsebprojektorok 60 hüvelyk átmérőjű képet már 2,4 méteres távolságról vetíthetnek. A kép mellé hang is érkezhet, a kisméretű gépházak tartalmaznak egy 0,3 wattos hangszórót is, melynek hangereje és minősége természetesen nem vetekszik a mozik hangjával, de ez nem is hiba, hiszen arra maga a kép sem alkalmas a kis vetítők esetében. A konnektormentes üzemért beépített akkumulátor felel, mely azonban csak a 40 percnél kurtább bemutatókat, vagy a rövidfilmeket bírja szusszal.

Külső jelforrások VGA- és videobemenetekre egyaránt csatlakozhatnak, ezek a kábelek egy, a projektorokhoz mellékelt adapterkábelbe csatlakoztathatók, melynek másik vége már egy laposabb, a gépház méreteihez igazított speciális aljzatba illik. A két kivetítő 430 dolláros áron juthat a fogyasztókhoz. A fehér változat már december közepétől megvásárolható, a feketére azonban jövő év januárjának második feléig várni kell.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról