Szerző: Bodnár Ádám

2008. december 4. 09:34

A tavalyinál is jobb évre számít a BalaBit

A kedvezőtlen gazdasági kilátások ellenére jó évre számít a biztonsági termékeket fejlesztő BalaBit. A vállalat 2008-as árbevétele 600-700 millió forint között lesz, ami a tavalyi 435 milliós bevételhez képest hozzávetőleg 40-60 százalékos növekedésnek felel meg. A BalaBit forgalmának több mint 90 százaléka szoftverlicencekből és szolgáltatásokból folyik be.

[HWSW] A kedvezőtlen gazdasági kilátások ellenére jó évre számít a biztonsági termékeket fejlesztő BalaBit. A vállalat 2008-as árbevétele 600-700 millió forint között lesz, ami a tavalyi 435 milliós bevételhez képest hozzávetőleg 40-60 százalékos növekedésnek felel meg. A BalaBit forgalmának több mint 90 százaléka szoftverlicencekből és szolgáltatásokból folyik be.

Az egykor egyetlen termékkel, a Zorp tűzfallal rendelkező BalaBit ma két nyílt forrású és négy kereskedelmi terméket fejleszt, amelyek mindegyike a prémium szegmensben versenyez a maga piacán a világ valamennyi régiójában. Eladási darabszámok alapján még a Zorp vezet ugyan, de a Shell Control Box és a syslog-ng termékcsoport már a licencbevételek majd kétharmadáért felelősek. Az idén októberben megjelent syslog-ng appliance a syslog-ng Store Box is kimutatható hányadát adja az idei bevételnek.

A BalaBit forgalmának több mint 50 százaléka már az országhatáron kívülről származik. A Nyugat- és Észak-Európát ellátó németországi leányvállalat 800 ezer eurós forgalma mára meghaladja a BalaBit első éves teljes árbevételét, de az észak-amerikai, a közel-keleti és a délkelet-ázsiai régióban is kiváló teljesítményt nyújtott a cég.

A termékpaletta fejlődésével párhuzamosan a cég is jelentősen bővült. A két évvel ezelőtti 30 fős létszámmal szemben ma már ötvennél is több munkatársat foglalkoztat a BalaBitnél ötvennél is többen dolgoznak, de a vezetők szerint a jelenlegi termékeink folyamatos fejlesztéséhez és támogatásához legalább 60-70 főre lenne szükség.

A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy új munkatársakat toborozzon, illetve hogy a jelenlegieket megtartsa. A cég támogatja a fejlett szervezeti struktúrákat, mint a mobil munkavégzés és a projektalapú csapatmunka. A BalaBit a saját maga által kidolgozott értékelő és motivációs rendszerének köszönhetően a hazai IT szektorban kiemelkedően alacsony fluktuációval büszkélkedhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról