Szerző: zimi

2008. december 3. 14:51

Már Magyarországon is visszaküldhetjük a nagyformátumú Epson nyomtatók kiürült patronjait

Hosszú távú környezettudatos célkitűzéseihez igazítja az Epson Collect&Recycle programját, melynek keretében most már nagyformátumú (poszter-) nyomtatók kiürült kellékanyag-tartályai is visszaküldhetők a gyártónak.

[HWSW] Hosszú távú környezettudatos célkitűzéseihez igazítja az Epson Collect&Recycle programját, melynek keretében most már nagyformátumú (poszter-) nyomtatók kiürült kellékanyag-tartályai is visszaküldhetők a gyártónak.

Európában 2006 februárja óta fut az Epson Collect&Recycle kezdeményezése, mely szerves részét képezi az Epson környezetvédelmi, fenntarthatósági programjának. Mindeddig a lézernyomtatók tonerkazettáira koncentrált a kezdeményezés, melybe szeptemberben vonták be a nagyformátumú nyomtatók kellékanyag-hulladékait is. Azóta külföldön tovább bővült az akció és a környezet fenntarthatósága érdekében már valamennyi lézeres és tintasugaras kellékanyagot visszapostázhatják akár a végfelhasználók is az ingyenesen rendelhető, költségmentesített csomagolásban. Ha a legolcsóbb Epson tintasugarashoz való patron fogyott ki, annak visszajuttatása is ingyenes, legalábbis Nyugat-Európában.

Hazánkban egyelőre egyes lézernyomtató-kellékanyagokra és a nagy formátumú tintasugaras nyomtatókra terjed ki a program. Az Epson weboldalán rendelhetők hulladéktároló konténerek, melyeket a megadott kellékanyag-felhasználás volumenének megfelelő sűrűséggel díjmentesen ürít a gyártó. Az így visszagyűjtött műanyag- és fémalkatrészek újrahasznosításra kerülnek, így nem szennyezik a környezetet.

Kíváncsian várjuk, hogy Magyarországra mikor terjed ki a program teljes körűen. Tekintettel arra, hogy az Epson alsó kategóriás multifunkciós tintasugaras nyomtatói nagy népszerűségnek örvendenek, jelentős mennyiségű maradék festékkel "szennyezett" műanyag patrontól kímélhetnénk meg a helyi szeméttelepeket. Az akció segíthetne visszaszorítani az ebben a termékkategóriában kiemelkedően nagy arányban használt alternatív kellékanyagok használatát is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról