:

Szerző: Koi Tamás

2008. november 27. 15:37

Még karácsony előtt hazánkba érnek a Lenovo netbookjai

Decembertől a magyar üzletek kínálatában is feltűnnek a korábban leginkább keményvonalas üzleti számítógépeiről ismert Lenovo netbookjai. Az IdeaPad S9 és S10 a kategóriatársakhoz hasonlóan az olcsó, egyben nagyfokú mobilitást nyújtó számítógépeket keresők számára lehet életképes alternatíva.

[HWSW] Decembertől a magyar üzletek kínálatában is feltűnnek a korábban leginkább keményvonalas üzleti számítógépeiről ismert Lenovo netbookjai. Az IdeaPad S9 és S10 a kategóriatársakhoz hasonlóan az olcsó, egyben nagyfokú mobilitást nyújtó számítógépeket keresők számára lehet életképes alternatíva.

A kínai számítógépgyártó augusztus elején jelentette be az IdeaPad termékcsaládba tartozó netbookjait, melyek két méretben, 8,9 és 10 hüvelykes, LED-háttérvilágítású kijelzővel is elérhetők (előbbi kivitel az S9-es, utóbbi az S10-es jelzést viseli). A Lenovo decembertől mindkét netbookot forgalomba hozza itthon, összesen három színváltozatban: az S9-es gép fekete, az S10-es fehér és vörös színben kerül a polcokra.

Lenovo IdeaPad netbook
Lenovo IdeaPad S10

A Lenovo IdeaPad S9e jelzésű, 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott típusba a már jól ismert, 1,6 GHz-en ketyegő Intel Atom N270-es processzor kerül, összesen 1 gigabájtnyi DDR2 rendszermemóriával kiegészítve. A 80 gigabájtos merevlemezzel szerelt gép szériafelszereltségéhez egyebek mellett WLAN-vezérlő, Bluetooth-rádió, webkamera és kártyaolvasó is tartozik majd.

A nagyobb kijelzőméretű S10-be ugyanaz az Intel Atom processzor teljesít majd szolgálatot, mint a kisebbik gépben, ebbe a típusba ugyanakkor több; 1,5 GB memória kerül valamint a merevlemezkapacitás a duplájára, 160 gigabájtra nő. Mindkét típus része lesz az úgynevezett Instant On technológia, melynek köszönhetően a gépek egy gombnyomással szinte azonnal használatra készek, így a felhasználók gyorsan leellenőrizhetik email-jeiket, szörfölhetnek a neten, csetelhetnek, képeket nézhetnek meg vagy zenét hallgathatnak anélkül, hogy teljesen be kéne lépniük az operációs rendszerbe.

A Lenovo IdeaPad S9 és S10 modellek Windows XP Home operációs rendszerrel előtelepítve érkeznek, javasolt fogyasztói áruk rendre 99 900 és 129 900 forint lesz. A kisebb kijelzővel ellátott modellre egy, a nagyobbik gépre két év jótállást vállal a gyártó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.