:

Szerző: zimi

2008. november 27. 10:14

Holnaptól boltokban az első beépített fotónyomtatóval rendelkező digitális kamera

Korábban már beszámoltunk a Polaroid instant kamerájának utódjaként említhető készülékről, melynek forgalmazása holnaptól indul Japánban. Most további részletek láttak napvilágot.

[HWSW] Korábban már beszámoltunk a Polaroid instant kamerájának utódjaként említhető készülékről, melynek forgalmazása holnaptól indul Japánban. Most további részletek láttak napvilágot.

Eddig is számos paraméterét ismertette a gyártó a reményteljes TOMY xiao TIP-521-es modellnek, így nem volt titok, hogy egy 5 megapixeles, kissé retro hangulatú, a mai kompakt digitális fényképezőgépek között viszonylag szerény képességű masináról van szó, melynek különlegessége, hogy képes 2x3 hüvelyk méretű fotókat nyomtatni. A kis méretű gépházba ugyanis a Zink fotónyomtatója is befért, mely terebélyes tintapatronok nélkül üzemel, maga a papír tartalmazza a színezőanyagokat.


Fényképez és nyomtat is a TOMY xiao TIP-521

Most már az árak is nyilvánosságra kerültek a holnapra tervezett megjelenés előtt. Természetesen mint annyi más kütyü, a TOMY xiao TIP-521 is Japánban lesz kapható elsőként, átszámítva 370 amerikai dollár lesz az ára, azaz egy kompakt fényképezőgép tudásához képest meglehetősen sokat elkérnek érte. A hozzá való fotócsomag 20 darab 2x3 hüvelykes fotólapot tartalmaz és 9 dollár körüli áron adják, ami a fotók méretéhez viszonyítva bizony nem számít olcsónak, még akkor sem, ha a papír hátoldala öntapadós.

Az árban tehát az újdonságot és valószínűleg az azonnali (1 perces) fotónyomtatás lehetőségét mérik ilyen drágán, melyhez nem kell külön kütyüt magunkkal cipelnünk. A TIP-521 előnye, hogy más készülékről is nyomtathatunk rá a beépített infraportot kihasználva. Európában még kicsit várnunk kell erre a különlegességre, igaz, addigra reményeink szerint ára mérséklődni fog. Annál is inkább, mert láthatáron a Polaroid saját Instant kamerája is, mely a TOMY közvetlen versenytársa lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.