Szerző: zimi

2008. november 14. 12:47

Új lézernyomtatók a Lexmarktól: itt az E-sorozat

Új, kis- és középvállalalatok számára tervezett monokróm lézernyomtató-családjával és a Lexmark Festékkazetta Begyűjtési Programmal a gyártó a költségek és egyúttal a papír- és energiafogyasztás csökkenését ígéri.

[HWSW] Új, kis- és középvállalalatok számára tervezett monokróm lézernyomtató-családjával és a Lexmark Festékkazetta Begyűjtési Programmal a gyártó a költségek és egyúttal a papír- és energiafogyasztás csökkenését ígéri.

Új, "E" jelű monokróm A/4-es lézernyomtató-sorozatával a gyártó a környezetvédelmet célozza meg. A három modell mindegyike tartalmaz automatikus lapfordító (duplex) egységet, hogy a kétoldalas nyomtatással papírt takaríthassunk meg. Valamennyi új modellben szerepel az azonnal bemelegedő fűtőmű, ami használaton kívül energiát spórol, ugyanakkor igen gyorsan képes kinyomtatni a dokumentumok első oldalát. Az Eco-mode beállítás segítségével a festékkel takarékoskodhatnak a felhasználók, a kiürült festékpatronokat pedig újrahasznosítja kerülnek a Lexmark -- ehhez persze az ügyfelek aktív közreműködése is szükséges.

Az E-sorozat legkisebb tagja az E260, mely E260d (duplex) és E260dn (duplex és hálózati csatlakozás) kivitelben kapható. Kis helyigényű asztali nyomtatókról van szó, jelentős, 33 lap/perces nyomtatási sebességgel, melyekben a kompakt festékkazetták előlapi oldalról cserélhetők. Azonos elnevezési mintát követ a gyártó az E360d és E360dn esetében, itt már 38 lap/perc a teljesítmény és ezek a modellek 50 lapos többcélú lapadagolóval és opcionális papírfiókkal is növelik a bementi kapacitást.


Lexmark E460dw – a jelenlegi leggyorsabb Wi-Fi-vel

Nagykapacitású kellékanyagot alkalmaznak és ezzel kedvezőbb lapköltségeket ígérnek 38 lap/perces sebesség mellett a család legnagyobb tagjai, a Lexmark E460dn és E460dw. Alapkiépítésben rendelkeznek hálózati csatolóval és papírkapacitásuk 850 lapig növelhető. Olyan szolgáltatások növelik a használhatóságukat mint az alacsony festékszint előrejelzés, 10 számjegyes numerikus billentyűzet a bizalmas nyomtatás érdekében és a testre szabható kijelző-üzenetek. Különlegesség, hogy a Lexmark E460dw típus integrált vezeték nélküli nyomtatást is kínál Wi-Fi 802.11n draft tanúsítvánnyal. Az E-sorozat tagjai már itthon is rendelhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról