Szerző: Bodnár Ádám

2008. november 5. 15:31

Elhagyta a GTS-Datanetet Szathmári Géza

November 1-én távozott a GTS-Datanet éléről Szathmári Géza, aki 15 éve vezette a céget, neve gyakorlatilag összefonódott a távközlési vállalattal.

[HWSW] November 1-én távozott a GTS-Datanet éléről Szathmári Géza, aki 15 éve vezette a céget, neve gyakorlatilag összefonódott a távközlési vállalattal.

A GTS-Datanet anyavállalatát, a GTS Central Europe-ot idén tavasszal vásárolta fel a Columbia Capital, az M/C Venture Partners és az Innova Capital magántőke-vállalatok által vezetett csoport. Ez áll Szathmári hirtelen távozásának hátterében is, az új tulajdonos több személyi változtatást is végrehajtott, a cseh GTS Novera vezetését lecserélte -- értesült a HWSW. Szathmári utóda Pauer Pál lesz, aki korábban a GTS-Datanet értékesítési és marketingvezetője volt.

"Szathmári Géza munkájának köszönhető, hogy az elmúlt évtizedben a GTS-Datanet kis, feltörekvő vállalkozásból Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatójává vált" -- mondta el Adam Sawicki, a GTS CE vezérigazgatója. "A cégcsoport életében most új szakasz kezdődik. Meggyőződésem, hogy Pauer Pál kiválóan megfelel majd a regionális szintű kihívásoknak."

Szathmári 2001 óta volt a GTS-Datanet Távközlési Kft. ügyvezető igazgatója. Ezt megelőzően három éven keresztül dolgozott a GTS Central Europe lengyelországi leányvállalatánál operatív vezérigazgatói beosztásban. Korábban több évet töltött a GTS magyarországi leányvállalatánál, illetve annak elődjénél, a Montana Telecom Rt.-nél. Villamosmérnöki diplomáját a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerezte, később a University of Lincolnshire MBA-képzését végezte el. A GTS-Datanet korábbi vezetőjét a hazai és uniós távközlési törvények szakértői között tartották számon, piaci tapasztalatait több külföldi és hazai szaklapban is publikálta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról