Szerző: zimi

2008. október 22. 13:50

HP Inkjet technológiát alkalmaznak a vesebetegek számára készült, házi dialízisre alkalmas készülékben

Az Inkjet, azaz tintasugaras technológia már nem csak a nyomtatásban használt, hanem az egészségügyben is, lehetővé teszi vesebetegek házi dialízisét.

[HWSW] Az Inkjet, azaz tintasugaras technológia már nem csak a nyomtatásban használt, hanem az egészségügyben is, lehetővé teszi vesebetegek házi dialízisét.

Egy új, még beindítás alatt lévő egészségügyi termékeket fejlesztő cég, a Home Dialysis Plus lehetőséget kapott rá, hogy a HP tintasugaras nyomtatóiban alkalmazott folyadékkezelő technológiáját használja. A HP szellemi tulajdonok licencelésével foglalkozó vezetője, Charlie Chapman megerősítette, hogy megegyezés született a vonatkozó szabadalom használatának engedélyezéséről.

A szóban forgó technológiát a HP a festékanyag és a víz megfelelő arányú keverékének előállítására használja, ami azután a nyomtatón keresztül a papírra jut. Ugyanezt az eljárást használja majd a Home Dialysis Plus, hogy előpasztőrözött és szűrt csapvizet és koncentrált dialízisoldatot hígítson fel pontosan a szükséges koncentrációs szintre. Annyiban is hasonlít a házi művese-rendszer a nyomtatókra, hogy azokhoz hasonlóan patronok beillesztésével lehet bejuttatni a tömény oldatot


A Home Dialysis Plus házi veseállomása

Az oldat (és a berendezés) birtokában lehetséges a vesebetegek otthoni kezelése, akiknek eddig általában háromnaponta kellett bejárniuk klinikai kezelésre egy műveseállomásra, így a kezelések köré kellett szervezniük mindennapjaikat. Az oldat koncentrációjának pontos beállítása házilag nem egyszerű a HP technológiájával azoban gyakorlatilag teljesen kiküszöbölhető az emberi hiba lehetősége.

A Home Dialysis Plus házi műveseállomásába most implementálják a HP technológiát, a fejlesztési munkák 18-24 hónapot vesznek igénybe . Az ezek után elkészült berendezésnek ezt követően még át kell mennie a kötelező egészségügyi engedélyeztetési eljárásokon, ez után kerülhet majd piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról