Szerző: Koi Tamás

2008. október 20. 08:42

Quadro CX: professzionális gyorsítókártya Adobe Creative Suite 4 felhasználóknak

Az Adobe októberben piacra kerülő Creative Suite 4 (CS4) alkalmazáscsomagját használó professzionális felhasználók számára kialakított videovezérlővel bővítette Quadro termékcsaládját az NVIDIA.

[HWSW] Az Adobe októberben piacra kerülő Creative Suite 4 (CS4) alkalmazáscsomagját használó professzionális felhasználók számára kialakított videovezérlővel bővítette Quadro termékcsaládját az NVIDIA.

Az NVIDIA Quadro CX kifejezetten az Adobe CS4 bizonyos komponenseinél bevezetett új, a grafikus feldolgozóegységre építő folyamatokat gyorsítja. A PCI Express foglalatba passzoló videokártyával a szoftvercsomag CUDA-kompatibilis beépülői révén egyebek mellett felgyorsítható az Adobe Premiere Pro CS4 H.264 kódolási folyamata, illetve a legtöbb effektus számítása, az elkészült anyagok pedig a kártya DisplayPort és 10 vagy 12 bites SDI-kimenetén keresztül nézhetők vissza.

A kártya az Adobe Photoshop CS4 legtöbb képmanipulációs műveletének és feldolgozási folyamatának számításában is besegít a processzornak, így gyorsabb lehet a zoomolás, a képforgatás, a színkonverzió és az ecsetekkel kapcsolatos különböző műveletek (átméretezés, előnézet stb). A Quadro CX emellett az Adobe After Effects CS4 több effektjének használatát is gyorsítja.

NVIDIA Quadro CX

A 192 CUDA feldolgozóegységből felépülő grafikus processzort tartalmazó Quadro CX-ek 1,5 gigabájtnyi GDDR3 memóriát kapnak -- a képpuffer 384 bit széles interfészen kapcsolódik a GPU-hoz, a teljes memóriasávszélesség 76,8 gigabájt másodpercenként. A maximális teljesítmény érdekében akár két Quadro CX vezérlő is összekapcsolható SLI-üzemmódban. Az Adobe Creative Suite 4 programcsomag felhasználói számára ajánlott Quadro CX már kapható: a professzionális gyorsítókártya 2000 dollárba kerül a tengerentúlon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról