Szerző: zimi

2008. október 16. 15:15

Négymilliárd kép vár nyomtatásra a MySpace-oldalakon, az okos nyomtatógombot a HP szolgáltatja

Szándéknyilatkozatot írt alá a MySpace és a HP, együttműködésük következtében könnyen és igényes elrendezésben nyomtathatunk majd fotókat a közösségi oldalról.

[HWSW] Szándéknyilatkozatot írt alá a MySpace és a HP, együttműködésük következtében könnyen és igényes elrendezésben nyomtathatunk majd fotókat a közösségi oldalról.

A HP évente rendezett képalkotási konferenciáján, San Diegóban állapodott meg a két vállalat, hogy együttes erővel fejlesztenek ki egy nyomtatási megoldást, melyet egy kattintással, ingyen vehetnek igénybe a MySpace felhasználói. Eddig legfeljebb képernyőképek (print screen) segítségével lehetett megoldani a fotónyomtatást, az eljárás jellegénél fogva nem túl jó minőségben.

A gombot és a mögötte lévő szoftveres tudást a HP szolgáltatja, minek segítségével a felhasználók a profilokból, blogokból, hozzászólásokból és e-mailekből is nyomtathatnak teljes felbontású fotókat saját nyomtatóikon. A nyomtatás előtt lehetőség van különféle beállításokra és részletes előnézet is rendelkezésre áll. További tervek szerint nem csak helyi nyomtatásra küldhetik majd a felhasználók a fotókat, hanem különféle ajándéktárgyakra is rendelhetnek nyomatokat weben keresztül.


A tervezett előnézeti kép MySpace fotók nyomtatásakor

Elsőként az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában és Ausztráliában lesz elérhető a szolgáltatás alapverziója jövő márciusban, ezután következnek más országok, illetve a ajándéktárgy-nyomtatás megrendelésének beépítése. Jelenleg mintegy négymilliárd fotónak ad otthon a MySpace szolgáltatása, így az új funkciók valószínűleg lelkes fogadtatásra találnak majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról