Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 13. 13:59

SonicWALL: hálózatbiztonsági készülék kis- és közepes vállalatoknak

Bemutatta kis- és középvállalatoknak szánt integrált hálózatbiztonsági készülékét a SonicWALL. Az NSA (Network Security Appliance) termékcsalád eddigi legkisebb tagja az NSA 240 egy berendezésben egyesíti a legfontosabb hálózatvédelmi eszközöket, mindemellett könnyen telepíthető.

[HWSW] Bemutatta kis- és középvállalatoknak szánt integrált hálózatbiztonsági készülékét a SonicWALL. Az NSA (Network Security Appliance) termékcsalád eddigi legkisebb tagja az NSA 240 egy berendezésben egyesíti a legfontosabb hálózatvédelmi eszközöket, mindemellett könnyen telepíthető.

Az NSA 240 a korábbi NSA-család kiterjesztése az alsóbb régióba, a kisebb vállalatok felé. Az eszköz a szolgáltatásait tekintve megegyezik a terméksorozat többi tagjával, csak teljesítményben marad el azoktól -- ami ésszerű kompromisszum, hiszen a megcélzott vevőkör igényeit még így is le tudja fedni és az ára is megfizethető, mindössze 1200 dollár.

Az NSA 240 tűzfal, gateway, behatolás-védelmi eszköz tartalomszűrő egyben, emellett megszabadítja az e-maileket és azonnali üzeneteket (IM) a vírusoktól, férgektől, kémprogramoktól és más kártevőktől. Az eszköz képes a hálózati alkalmazások rendelkezésére álló sávszélességet is priorizálni az olyan esetek elkerülése érdekében, amikor az egyik dolgozó például videochateléssel vagy fájlcserével a végletekig terheli, jószerivel megbénítja cég hálózatát, és a többi alkalmazás emiatt használhatatlanná válik.

"Az NSA 240 azon célkitűzésünknek felel meg, hogy ügyfeleink számára olyan vezető egységesített kockázatkezelési megoldást biztosítsunk, amely nagyvállalati szintű biztonságot és alkalmazás-kezelést nyújt egyetlen, könnyen használható és telepíthető eszközön keresztül -- mondta Patrick Sweeney, a SonicWALL Network Security elnökhelyettese. "Nagy sikert várunk a terméktől" -- tette hozzá.

Az NSA 240 egyszerűen telepíthető, a legfontosabb beállítások egy grafikus kezelőfelülete végezhetők el, persze azért az installáláshoz elengedhetetlen egy hálózati szakember. A 3 darab gigabites és 6 darab 100 megabites Ethernet-porttal rendelkező eszköz WAN-kapcsolatból és internetszolgáltatóból kettőt is kezel, amelyek között a kapcsolat megszakadása esetén képes váltani. Sőt, az NSA 240 3G-modemmel is bővíthető akár, így abban az esetben is működőképes, elérhető és a szoftvere frissíthető, ha a vezetékes kapcsolat valamiért teljesen kiesik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról