:

Szerző: Bányai György

2008. október 13. 08:43

A BenQ nem lőtte el fényképező-újdonságát a Photokinán

Szinte az összes gyártó megmutatta már idei újdonságát a Photokina rendezvényen, azonban a BenQ kivétel, a cég a múlt hétig várt friss, tíz megapixeles kompaktjának bejelentésével.

[HWSW] Szinte az összes gyártó megmutatta már idei újdonságát a Photokina rendezvényen, azonban a BenQ kivétel, a cég a múlt hétig várt friss, tíz megapixeles kompaktjának bejelentésével.

A BenQ szélesítette fényképezőgép-kínálatát, a C-sorozat egészült ki a 10 megapixeles képek készítésére alkalmas, háromszoros zoomoptikával szerelt DC C1060 modellel, ami a videofelvételek készítése közben sem elégszik meg az átlagos minőséggel. A hagyományos építési módot követő burkolatba SD/SDHC kártya helyezhető, az áramellátásról pedig két darab ceruzaakkumulátor gondoskodik.

A DC C1060 nem rendelkezik fizikai rázkódásvédelemmel, az elmosódásmentes képekre ehelyett az ISO érzékenység emelésének lehetősége ügyel,ami akár ISO 3200-as értékre is állítható, ám ekkor már jelentős mennyiségű képzaj lép az életlen képek helyébe. A DC1060 a számítógépes kapcsolatot USB 2.0 kapun keresztül valósíthatja meg, a TV-készülékre pedig TV-kimenete segítségével küldheti a jelet.


A 140 grammos, 93x62x26 milliméteres, a hátoldalán 2,7 hüvelykes, 230 ezer képpontos kijelzőt tartó kompaktgép természetesen rendelkezik a ma már kihagyhatatlan arcérzékelés funkcióval, melyet mosolyidőzítés is kiegészít. A DC1060 nem csak automata módban működhet, hanem kézi üzemmódban is, ekkor a zár és a blende értékei is beállíthatók. Ha filmet forgatunk, a harminc kockás másodpercenkénti képsebesség a VGA felbontás mellett 720x400 képpontos felbontásban, az ehhez tartozó 16:9 képarány mellett is rendelkezésre áll. A DC1060 árát és a piacra érkezésének időpontját a gyártó még nem hozta nyilvánosságra, de magas árcédulára nem kell számítanunk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.