Szerző: Bizó Dániel

2008. október 10. 16:32

Távoli hozzáférést kínál PC-nkhez a Dell

Távoli webes hozzáférést tesz lehetővé a Dell számítógépein, de a szükséges szoftver szabad letöltésével bármilyen PC-n. Az alapszolgáltatás ingyenes, a teljeskörű funkcionalitásért ugyanakkor fizetni kell.

[HWSW] Távoli webes hozzáférést tesz lehetővé a Dell számítógépein, de a szükséges szoftver szabad letöltésével bármilyen PC-n. Az alapszolgáltatás ingyenes, a teljeskörű funkcionalitásért ugyanakkor fizetni kell.

Egy regisztrációt követően letölthető a Dell Remote Access alkalmazása, a telepítő mintegy 15 megabájtos. A telepítés során a szoftver ellenőrzi, hogy a gép alkalmas-e a szolgáltatáshoz. Ekkora egy másik PC-ről már a Dell my.dellremoteaccess.com oldalán keresztül hozzáférhetünk gépünk adataihoz -- ez a szolgáltatás ingyenes.

Amennyiben előfizettünk a prémium csomagra, ezt követően beállíthatjuk, melyik fájlokat és könyvtárakat kívánjuk megoszthatóvá tenni barátainkkal vagy munkatársainkkal, akik egy böngésző és internet-hozzáférés révén elérhetik azokat. Egyetlen regisztrációval ráadásul tetszőleges számú PC-t érhetünk el a hálózatunkon, akár mobiltelefonnal is. A teljes változat képes zene és képek streamelésére, állományok távoli elmentésére, a gép teljes irányítására (remote desktop), és a webkamera vezérlésére is.

A Dell a későbbiekben előtelepíti a szoftvert számítógépeire. A Dell Remote Access mellett sok más hasonló webes megoldás teszi lehetővé gépeink távoli elérését és vezérlését akár -- például a Citrix GoToMyPC, vagy a magyar fejlesztésű és fejlett LogMeIn. A prémium csomagot a Dell havi 10, vagy évi 100 dollárért kínálja, elsősorban egyéni felhasználóknak -- a Dell ajánlata jóval drágább például a régóta piacon lévő LogMeInnél. A DRA egyelőre a Windows platformot támogatja csak teljeskörűen, de a linuxos gépeken vagy maceken tárolt adatok is elérhetőek maradnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról