Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 6. 13:39

Korábbi SAP-vezető áll az Oracle technológiai üzletágának élére

Az SAP Hungary korábbi vezetőjét igazolta le az Oracle magyarországi leányvállalata. Veres Zsolt a technológi üzletág vezetőjeként csatlakozik az Oracle Hungary-hez, ez a pozíció a nyáron üresedett meg, amikor Reményi Csabát a regionáis pozícióba távozó Füzes Péter helyére, a vállalat élére nevezték ki.

[HWSW] Az SAP Hungary korábbi vezetőjét igazolta le az Oracle magyarországi leányvállalata. Veres Zsolt a technológi üzletág vezetőjeként csatlakozik az Oracle Hungary-hez, ez a pozíció a nyáron üresedett meg, amikor Reményi Csabát a regionáis pozícióba távozó Füzes Péter helyére, a vállalat élére nevezték ki.

Veres Zsolt hat évet töltött az SAP-nál, Vahl Tamás távozása után egy ideig megbízottként vezette is a céget, majd idén januárban az SAP által felvásárolt Business Objects kis-és középvállalkozásokért felelős regionális értékesítési igazgatója lett. Az SAP előtt 12 éven keresztül az IBM-nél dolgozott helyi és regionális értékesítési vezetői posztokon. Veres első diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerezte, majd a Budapesti Gazdasági Főiskolán közgazdasági, illetve a milánói SDA Bocconi University-n MBA diplomát szerzett.

A sors furcsa fintora, hogy az SAP Hungary-t november vége óta vezető Stewart Oldroyd 1996-tól 1997-ig az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója volt, majd az Oracle Central Europe regionális igazgatójává lépett elő, vagyis az üzleti alkalmazások piacán ma már első számú vetélytársnak számító cégek mindegyike a sorai között tudhat olyan vezetőt, aki korábban a másik oldalt erősítette. Igaz, a technológiai üzletág élén Veres feladata nem az üzleti alkalmazások, hanem az Oracle adatbázisokkal és köztesszoftverekkel kapcsolatos hazai tevékenységének irányítása lesz.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.