Szerző: Bányai György

2008. október 1. 11:04

Nagyot eshenek az SSD-árak: 300 dollár alatt a 128 GB-os Super Talent meghajtó

A Super Talent új termékeivel erősen vágja az SSD árakat, új, 64 és 128 gigabájtos MLC-meghajtói eddig nem látott árszintre ejthetik a fejekkel és lemezekkel nem rendelkező tárolókat.

[HWSW] A Super Talent új termékeivel erősen vágja az SSD árakat, új, 64 és 128 gigabájtos MLC-meghajtói eddig nem látott árszintre ejthetik a fejekkel és lemezekkel nem rendelkező tárolókat.

A Super Talent meghajtóiról oldalunk hasábjain már többször ejtettünk szót, legújabb tárolói 64 és a 128 gigabájtos változatokból állnak. A többszintű cellaszervezésű meghajtók felépítésükből adódóan nem tartoznak majd a leggyorsabb modellek közé, ám ezt várható árukkal bőségesen ellensúlyozhatják.


Master Drive LX sorozat

A Master Drive LX sorozat 64 gigabájtos FTM64GO25H és a 128 gigabájtos FTM28GO25H modellje 2,5 hüvelykes, hagyományos noteszgép merevlemezhelyen, vagy külső tárolóházakban lelhet otthonra,és ott SATA II csatolófelülettel kapcsolódnak a vezérlőelektronikához. Az egységek adatátviteli sebesség tekintetében egymástól nem különböznek, mindkettő 40 MB/s írási és 100 MB/s olvasási sebességre képes.

A közel 20 éve memóriagyártással foglalkozó Super Talent nem csupán 100 élő szabadalmával dicsekedhet, hanem azzal is, hogy jelenleg az egész iparon belül az egyik leggyorsabb flash-alapú meghajtó (Master Drive PX sorozat) származik tőlük, habár a szintén mostanság bemutatott Intel illetve Micron termékek sebességét éppen nem érik el. Mostantól a legolcsóbb meghajtók is a gyártó nevéhez köthetők.

A Super Talent duója 0 és 70 celsius fok közötti hőmérséklet-tarományban dolgozhat, tagjaiban a gyártó szabadalmaztatott terheltségi szint ellenőrző áramköre található, tehát a lehető legegyenletesebb igénybevételt kapja a tárterület egésze. A 64 gigabájtos változat 179 dollárért (gigabájtonként 2,8 dollár), a 128 gigabájtos pedig 299 dolláros áron (gigabájtonként 2,49 dollár) juthat a vásárlókhoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról