Szerző: Bányai György

2008. szeptember 19. 11:48

Jön a Lenovo X200 tablet és az X200s noteszgép

A Lenovo X200-as sorozatának két új modelljét is bemutatta. Az X200t az X61t tabletet váltja, míg az X200s a gyártó eddigi legkönnyebb üzleti noteszgépe lesz.

[HWSW] A Lenovo X200-as sorozatának két új modelljét is bemutatta. Az X200t az X61t tabletet váltja, míg az X200s a gyártó eddigi legkönnyebb üzleti noteszgépe lesz.

A Lenovo két új géppel erősíti ThinkPadjeinek sorát, melyek a 12 hüvelykes méretosztályban váltják a jelenleg forgalomban lévő korosabb ultrahordozható modelleket. Az X200s a Lenovo eddigi legkönnyebb üzleti felhasználásra tervezett notesze, mely a gyártó állítása szerint akár 13 órán keresztül üzemelhet hálózati konnektortól függetlenül, csak az akkumulátor(ok)ra támaszkodva.

Az X200t tablet PC 1,1 kilogrammjával tíz százalékkal könnyebb, mint elődje, az X61t egyben az első szélesvásznú kijelzővel szerelt tablet a gyártó kínálatában. Az extraként rendelhető nyolccellás akkumulátor ebben a gépben akár tíz órán keresztül is kitarthat. Az X61t-hez képest számos pontos találunk pluszt, a gépet sztereo hangrendszerrel, valamint kétutas mikrofonnal szerelik, a kijelző pedig a korábbi modellektől eltérően az alaphelyzetből már balra-jobbra egyaránt elforgatható.

Lenovo ThinkPad X200t

A két újdonság Centrino 2 belvilága LV és ULV Core 2 Duo processzorok köré épül, a DDR3 típusú memóriamodulokból pedig akár négy gigabájtnyi operatív tár is összeállítható. A háttértár egyaránt lehet hagyományos, 5400, vagy 7200 fordulaton pörgő merevlemez és SSD meghajtó, utóbbiakból a két gépben 64 és 128 gigabájtos változatokkal találkozhatunk majd. A ThinkPad X200s és a ThinkPad X200t piacra érkezése a jövő hét folyamán megtörténhet, áruk felszereltségtől függően 2325 dollártól indulhat

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról