Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 17. 08:50

Magyarul is megtanult az Internet Explorer 8 második bétája

Magyarul is megjelent az Internet Explorer 8 második bétája, így mostantól az is kipróbálhatja a Microsoft új böngészőjének előzetesét, akit a nyelvi nehézségek eddig távol tartottak tőle.

[HWSW] Magyarul is megjelent az Internet Explorer 8 második bétája, így mostantól az is kipróbálhatja a Microsoft új böngészőjének előzetesét, akit a nyelvi nehézségek eddig távol tartottak tőle.

Az Internet Explorer 8 magyar előzetese kizárólag x86-os (32 bites) Windows XP-re (SP2, SP3), Windows Server 2003-ra, Windows Vistára vagy Windows Server 2008-ra telepíthető. Ha valaki Windows XP-n vagy Windows Server 2003-on szeretné kipróbálni az IE8 Beta 2-t, figyeljen arra, hogy a böngészőnek és az operációs rendszernek azonos nyelvűnek kell lennie, vagyis magyar IE8 csak magyar Windows XP-n működik, más kombináció esetén a telepítés hibaüzenettel leáll. Windows Vista és Windows Server 2008 esetében nincs ilyen megkötés, bármilyen nyelvű operációs rendszerre bármilyen nyelvű böngésző telepíthető.

A Microsoft augusztus végén adta ki az új böngésző nyilvános előzetetesét, akkor csak a legelterjedtebb nyelveken (angol, német, japán, kínai), mára azonban az IE8 Beta 2 összesen 25 különböző nyelven érhető el, a magyar mellett például olaszul, spanyolul, csehül, lengyelül, oroszul és törökül is.

Az IE8 főleg a használhatóság és a biztonság terén hoz újdonságokat elődjéhez képest, de a webes szabványok támogatása is sokat fejlődött, aminek eredményeképp a böngésző lényegében az összes standarddal kompatibilis. Emellett a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a sebességre is, amely miatt az Internet Explorer 7-et sok kritika érte. Az Internet Explorer 8 legfontosabb újdonságairól szóló cikkünk itt, tesztünk pedig itt olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról