Szerző: Bányai György

2008. szeptember 15. 13:06

Újabb részletek szivárogtak ki a Full Frame Canon EOS 5D Mak II-ről

Ma a tükörreflexes gépek piacát a Micro Four Thirds rendszer első gépe, és a teljes, 35 milliméteres képkocka méretű képérzékelőkkel szerelt fényképezőgépek tartják lázban. A Canon EOS 5D Mark II utóbbiak kategóriájába illeszkedik majd, róla a hivatalos bejelentés előtt pár újabb részlet szivárgott ki.

[HWSW] Ma a tükörreflexes gépek piacát a Micro Four Thirds rendszer első gépe, és a teljes, 35 milliméteres képkocka méretű képérzékelőkkel szerelt fényképezőgépek tartják lázban. A Canon EOS 5D Mark II utóbbiak kategóriájába illeszkedik majd, róla a hivatalos bejelentés előtt pár újabb részlet szivárgott ki.

A jelenleg megvásárolható 5D már három éve piacon van, így sokat várhatunk az ezt leváltó újdonságtól, az 5D Mark II-től. Az EOS 5D alacsonyabb árszinten először tette elérhetővé a Full Frame képérzékelőt, mely mindaddig csak az igen drága, high-end vázakban volt fellelhető. Az új modellel kapcsolatban pár új részlet kiszivárgott, ne felejtsük, még a hivatalos bejelentést nem ejtette meg a gyártó.

Korábban 21 megapixeles képérzékelőt említettek a bennfentesek, a legfrissebb információk szerint azonban a felbontás 24 megapixel lesz. A fényképezővel kapcsolatban az is kiderült, hogy az érzékenység 25600-as ISO-értékig tornászható fel, azonban csak sejtjük, hogy ez a szám kiterjesztett érzékenységet jelent. A nagyméretű CMOS-szenzort természetesen felszerelik ultrahangos szenzorportalanítóval is.

Canon EOS 5D Mark II
Canon EOS 5D Mark II

A teljes 36x24 milliméteres, kisfilmes képkockás képérzékelővel szerelt Canon EOS 5D Mark II-re új portrémarkolat (BG-E 6) csavarható majd fel. Maga a cseppállóra tömített gépváz magnézium-ötvözetből készül, rajta HDMI-kimenet és háromhüvelykes kijelző lesz. A váz kínál mozgókép-felvételi üzemmódot is, bár abban már nem lehetünk már biztosak, hogy a filmek HD-felbontásúak lesznek. Az EOS 5D Mark II egy héttel a Photokina előtt, már szeptember 17-én bemutatkozhat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról