:

Szerző: Bányai György

2008. szeptember 15. 10:23

Szállítja 500 gigabájtos noteszmerevlemezeit a Western Digital

A Western Digital pénteken útnak indította 500 gigabájtos noteszgép-merevlemezeinek első szállítmányát. A 9,5 milliméteres, szabványos magasságú tároló a SATA-csatolóval ellátott noteszgépekbe gondmentesen beépíthető.

[HWSW] A Western Digital pénteken útnak indította 500 gigabájtos noteszgép-merevlemezeinek első szállítmányát. A 9,5 milliméteres, szabványos magasságú tároló a SATA-csatolóval ellátott noteszgépekbe gondmentesen beépíthető.

A 2,5 hüvelyes, 500 gigabájtos WD5000BEVT Scorpio Blue a Western Digital eddigi legnagyobb kapacitású merevlemeze notebookok számára. A tároló 9,5 milliméter magas, és SATA csatolófelülettel kapcsolható a külső merevlemez-házak, vagy noteszgépek vezérlőelektronikájához. A meghajtó 5400-as percenkénti fordulaton pörgeti egyenként 250 gigabájtnyi adat tárolására elegendő tényérjait, és 8 megabájtnyi gyorsítótárral is rendelkezik.

Western Digital Scorpio Blue
Western Digital Scorpio Blue

A Western Digital a zajmentes üzemre is nagy gondot fordított, terheletlen állapot és a teljes terhelés között minimális a különbség, előbbi esetben 24 dBA, utóbbiban pedig 26 dBA a zajterhelés mértéke. A gyártó a Scorpio Blue sorozatát ezen értékek alapján kategóriájának leghalkabbjaként hirdeti. A fél terabájtos merevlemeznek a biztonság tekintetében sem kell a kategóriatársak mögött kullognia, mert véletlen leejtés esetén a beépített védelem még földetérés előtt biztonságos helyre parkolja a fejeket, megóvva azokat és a tányérokat a sérüléstől.

A WD Scorpio Blue sorozat több tagot számlál, a legkisebb méretű változata 80 gigabájtos, az 500 gigabájtos csúcsig még 120, 160, 250, 320 valamint 400 gigabájtos modell áll rendelkezésre, két utóbbi változat 190 és 220 dollárért vásárolható meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.