:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 12. 10:12

A Firefox 3.1 felhasználói is böngészhetnek titokban

Az Internet Explorer 8 és a Google Chrome után a Mozilla Firefoxba is bekerül egy olyan böngészési mód, amely mások számára láthatatlanná teszi a felhasználó ténykedését. A Mozilla weboldalán olvasható információk szerint az év végén vagy a jövő év elején megjelenő 3.1-es változatban debütál a Private Browsing szolgáltatás.

[HWSW] Az Internet Explorer 8 és a Google Chrome után a Mozilla Firefoxba is bekerül egy olyan böngészési mód, amely mások számára "láthatatlanná" teszi a felhasználó ténykedését. A Mozilla weboldalán olvasható információk szerint az év végén vagy a jövő év elején megjelenő 3.1-es változatban debütál a Private Browsing szolgáltatás.

A sokszor egyszerűen "pornómódként" emlegetett funkció bekapcsolása után a böngésző nem tárol semmilyen információt, amiből a PC-n kideríthető lenne, hogy a felhasználó merre járt, milyen weboldalakat látogatott meg, mit töltött le. A böngésző bezárásakor törlődnek a sütik, az előzmények közé sem kerül be semmi, a begépelt jelszavakat sem tárolja el a szoftver, és a mentett állományok is eltűnnek a letöltések listájából. A Firefoxban a korai tervek szerint ezt a címsor feketére váltásra jelzi majd.

A Firefox 3.1-nek a jövő hónapban várható az első nyilvános bétája, amelyben a tervek szerint már megjelenik a felhasználó ténykedését láthatatlanná tevő funkció. A Mozilla oldala szerint a Firefox 3.1 béta kódját szeptember végén fagyasztják be. Hasonlóan több más szolgáltatáshoz, eredetileg ezt is a Firefox 3.0-ba szerették volna beépíteni, azonban nem készült el időre. A Firefox 3.1-be számos olyan új szolgáltatás kerül, amik időhiány miatt kimaradtak a 3.0-ból.

A nyílt forrású böngésző felhasználói egyébként már most is használhatják a Stealther kiegészítést a Firefoxhoz, amely ezt a funkciót valósítja meg. A Stealther a biztonság kedvéért még a böngészőben cache-elt fájlokat is törli.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.