Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 11. 10:22

Gyorsabb böngészést és fejlettebb e-mail klienst kínál a felhasználóknak az új Opera

Bár szeptember eleje óta az alternatív böngészők sztárja minden kétséget kizáróan a Google újszülöttje, a Chrome, a háttérben más webböngészők fejlesztése is ütemes tempóban halad: a norvég Opera Software tegnap adta ki az Opera böngésző soron következő, 9.6-os verziójának első bétáját.

[HWSW] Bár szeptember eleje óta az alternatív böngészők sztárja minden kétséget kizáróan a Google újszülöttje, a Chrome, a háttérben más webböngészők fejlesztése is ütemes tempóban halad: a norvég Opera Software tegnap adta ki az Opera böngésző soron következő, 9.6-os verziójának első bétáját.

A multiplatformos Opera webböngésző 9.6-os verziójának első bétája a jelenleg futó 9.52-es verzióban eddig talált hibák javítása mellett szokás szerint számos új funkcióval is gazdagodott. Így például a szoftver különböző számítógépekre telepített példányait szinkronizáló Opera Link mostantól a könyvjelzők, a jegyzetek, a gyorstárcsázás és más személyre szabott beállítások mellett képes szinkronba hozni az egyedi keresőmotor-beállításokat és a naplózott címsort is.

Az új változatnál módosul az RSS/Atom hírolvasómodul is, mely már a feliratkozás előtt betekintést enged a feedbe. A böngésző levelezőkliens-modulja, az Opera Mail is új funkciókkal gazdagodik: az új kliens támogat egy alacsony sávszélességű (betárcsázós, vagy gyenge térerejű vezeték nélküli kapcsolatokhoz) optimalizált üzemmódot is. A 9.6-os verzióban a felhasználók új lehetőségeket kapnak az üzenetek priorizálásához is a follow/ignore (követés, figyelmen kívül hagyás) flagekkel, melyekkel a beszélgetések és a kapcsolatok egyaránt megjelölhetők.

Az Opera Software augusztus második felében adta ki többplatformos böngészőjének kurrens, 9.52-es verzióját. A fejlesztők akkor elsősorban a szoftverben felfedezett biztonsági rések miatt módosították a kódot -- a 9.52-es verzió a korábbi változatban felfedezett hét sebezhetőségre nyújtott tapaszt. A 9.6-os bétaváltozat a már említett új funkciók ezeket a javításokat is magában foglalja, emellett gyorsabb is lett elődjénél.

A kísérletező kedvűek az Opera Software weboldaláról érhetik el a böngésző legújabb változatának bétáját. A végleges verzió megjelenésének várható időpontját egyelőre nem közölték a fejlesztők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.