Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 11. 13:26

Új Dell szerverek és tárolók a virtualizáció jegyében

Néhány nappal a VMware évente szokásos konferenciája, a VMworld előtt a Dell új blade szervereket és egy új tárolót jelentett be a virtualizáció jegyében.

[HWSW] Néhány nappal a VMware évente szokásos konferenciája, a VMworld előtt a Dell új blade szervereket és egy új tárolót jelentett be a virtualizáció jegyében.

Az újdonságok között található az Opteron-alapú PowerEdge M805 kétfoglalatos blade szerver, illetve a négyfoglalatos PowerEdge M905. A gépek különlegessége, hogy 16, illetve 24 memóriafoglalattal rendelkeznek annak érdekében, hogy a virtualizált környezetekre jellemző memóriaigényeknek meg tudjanak felelni. A cég emellett közzétette az R900 szerver frissítésére vonatkozó terveit is. Az R900 egy négyfoglalatos rackszerver, amely hamarosan megkapja az Intel hatmagos Dunnington processzorait, illetve beágyazott hypervisort.

Tárolóoldalon a Dell újdonsága az EqualLogic iSCSI SAN-tömb, a 4U kivitelű PS5500E, amely 24 és 48 terabájtos kivitelben hozzáférhető -- ez háromszor nagyobb kapacitássűrűséget jelent a PS5000-es változathoz képest. A PS5500E segítségével akár 576 terabájt kapacitású EqualLogic SAN-ok is kiépíthetők, amelyek egyetlen felületen menedzselhetők.

Az EqualLogic tömbökhöz új szoftvert is kiadott a Dell, az Auto-Snapshot Manager/VMware Edition (ASM/VE) kimondottan VMware Infrastructure 3 környezetekre optimalizált megoldás, amely a virtuális gépek és VMFS fájlrendszerek gyors mentését és visszaállítását segíti. Az érvényes támogatási szerződéssel rendelkező ügyfelek a hónap végétől ingyen letölthetik az ASM/VE-t a Dell terméktámogatási oldaláról. A termék grafikus felületén egyszerűen összehangolható az EqualLogic és VirtualCenter snapshotok készítése, ami tehermentesíti az ESX Servert a snapshotok készítése alól, ami jótékony hatással van a teljesítményre is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról