:

Szerző: Bányai György

2008. szeptember 9. 09:54

Áttörte a HP a 24 órás akkumulátoros üzemet EliteBook noteszével

Elmúltak azok az idők, amikor még fejet hajtottunk a másfél órás akkumulátoros üzemidő előtt. Bár ma sem általános a teljes munkanapon át kitartó telepek alkalmazása, a HP ennél jóval tovább ment: speciális EliteBook 6930p notesze egy teljes napon keresztül képes folyamatos üzemre hálózati töltője nélkül.

[HWSW] Elmúltak azok az idők, amikor még fejet hajtottunk a másfél órás akkumulátoros üzemidő előtt. Bár ma sem általános a teljes munkanapon át kitartó telepek alkalmazása, a HP ennél jóval tovább ment: speciális EliteBook 6930p notesze egy teljes napon keresztül képes folyamatos üzemre hálózati töltője nélkül.

A HP példa nélküli rekordot állított fel EliteBook 6930p noteszgépének speciális változatával, mely képes egy teljes napon keresztül üzemelni -- két akkumulátorából erőt merítve. Természetesen ez a rekord több alacsonyfogyasztású alkatrész összeválogatásának is eredménye, így ez nem írható egyedül az áramforrás javára. A notesz az extra hosszú, 24 órás üzemidőt az alap hatcellás és egy pluszként illeszthető kiegészítő akku egyidejű felhasználásával éri el.

"Az egésznapos noteszgép-üzem a terület szent grálja" -- mondta Ted Clark a HP noteszgép üzletágának alelnöke, és büszkén tette hozzá, hogy a HP EliteBook 6930p notesszel nem kell a felhasználónak attól tartani, hogy a munkanap során kifogy az energiából. Az EliteBook 6930p alkatrészei éppúgy kiveszik a részüket a hosszú konnektormentes üzemből, mint a nagykapacitású telepek.

A magnézium burkolattal megerősített, 2,1 kilogrammos, higanymentes kijelzőtechnológiával előállított, 14 hüvelykes panellel szerelt noteszgép hosszú akkumulátoros üzemidejéből következik, hogy bevethető irodai környezettől jelentősen eltérő helyszíneken is, ezért nem meglepő, hogy teljesíti a MIL-STD 810F amerikai katonai szabvány követelményeit is, így nem kell aggódnia a felhasználónak a noteszgép extrém hőmérséklettel-, magas páratartalommal- és rázkódással szembeni ellenállóképessége miatt.

EliteBook 6390p háttértárként az épp a napokban bemutatott Intel 80 gigabájtos SSD-jét alkalmazza, melyhez -- a normál merevlemezekhez képest -- hét százalékos üzemidő-emelkedés köthető, emellé négy órányi pluszt ad a LED kijelző, ha azt hagyományos kijelzőkkel vetjük össze. A HP nem árulta el, mikortól kereshetjük a rekordert a boltok polcain, és egyelőre a számítógép árára sem derült fény. Az azonban biztos, hogy a speciális konfiguráció nem egyedül a Dell 19 órás rekordjának megdöntése miatt készült, ez gép ugyanis a közeljövőben kereskedelmi forgalomban, nagyobb volumenben is elérhető lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.