Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 4. 14:16

Az AMD üzleti platformjához tartozó asztali konfigurációkkal jelentkezik a Lenovo

A Lenovo bemutatta a vállalati szegmens részére fejlesztett ThinkCentre asztaliszámítógép-családjának legújabb tagját, az A62-t. Az AMD üzleti platformjára épülő új gépcsalád bizonyos tagjai a gyártó állítása szerint a kínálat legenergiatakarékosabb tagjai közé tartoznak -- egyes modellekbe 15 watt maximális fogyasztású processzor kerül, a gépek ugyanakkor elérhetők lesznek négymagos processzorral és egyszerre négy kijelzőt kiszolgáló grafikus alrendszerrel is.

[HWSW] A Lenovo bemutatta a vállalati szegmens részére fejlesztett ThinkCentre asztaliszámítógép-családjának legújabb tagját, az A62-t. Az AMD üzleti platformjára épülő új gépcsalád bizonyos tagjai a gyártó állítása szerint a kínálat legenergiatakarékosabb tagjai közé tartoznak -- egyes modellekbe 15 watt maximális fogyasztású processzor kerül, a gépek ugyanakkor elérhetők lesznek négymagos processzorral és egyszerre négy kijelzőt kiszolgáló grafikus alrendszerrel is.

Az AMD nyílt üzleti platformjára épül a kínai Lenovo legújabb ThinkCentre sorozata, az A62, mely kiépítéstől függően egymagos Sempron (ez a processzornem része az üzleti platformnak) és Athlon, különböző energiaosztályú Athlon X2, illetve három és négymagos Phenom processzort tartalmazhat. A „B” jelzéssel ellátott CPU-k esetében az AMD garantálja a most piacra dobott modellek hozzáférhetőségét legalább egy, de akár 2 éven keresztül, míg a családba kerülő új termékek piacra kerülésüket követően egy évig biztosan elérhetőek lesznek folyamatosan. A gépparkok későbbi homogén bővítése így biztosított a vállalatok számára, ami egyszerűsíti a rendszerképek menedzselését. A Lenovo az AMD üzleti platform előírásának megfelelően 15 hónapon keresztül garantálja a most bevezetett konfigurációk elérhetőségét.

Lenovo ThinkCentre A62

A Lenovo ThinkCentre A62-es modellek opcionális része a távoli auditálást, a rendszer frissítését és különféle egyéb távmenedzsment funkciókat lehetővé tevő, hardveres és szoftveres komponensekből Dash 1.1 technológia, valamint a cég üzleti számítógépeinél régóta alkalmazott ThinkVantage megoldáscsomag. Ennek része az Express Repair alkalmazás is, mely a gyártó állítása szerint két-három percen belül automatikusan képes elhárítani a legtöbb rendszerhibát adatvesztés, illetve a futó alkalmazások megzavarása nélkül.

Az új ThinkCentre konfigurációk gyártása során a Lenovo igyekezett a környezetre gyakorolt káros hatásokat a minimálisra csökkenteni, ezzel együtt a gép használata is kevesebb terhet ró az ökoháztartásra. Az új modellek némelyike akár 40 százalékkal kevesebb energiával is beéri, mint a hasonlóan konfigurált, legkevesebbet fogyasztó ThinkCentre A61-es típus, ezzel együtt halkabban is dolgozik annál. A torony- és fekvőváltozatban egyaránt kapható ThinkCentre A62 a Lenovo több új asztali konfigurációjához és notebookjához hasonlóan megkapta az EPEAT GOLD és GREENGUARD megfelelőséget, egyes konfigurációk pedig az Energy Star legszigorúbb, 4.0 változatában meghatározott feltételeket is teljesítik.

A Lenovo ThinkCentre A62 konfigurációkat az AMD processzorain túl maximum 500 gigabájtos merevlemezzel és 2 gigabájt DDR2 memóriával látják el, a grafikus alrendszer alapesetben az AMD 780V lapkakészletébe épített, DirectX 10-kompatibilis Radeon 3100-as vezérlő (a torony kivitelű változatokba GeForce 9500 GT és 9300 GE, valamint Radeon HD 3470 grafikuskártyákat is építenek, a fekvő változatokkal a nagyobb teljesítményű GeForce modell nem kompatibilis). A gépek a Windows Vista különböző változataival kerülnek forgalomba, a Lenovo egy-három év jótállást vállal a konfigurációkra. Az újdonságok az ősz során jelenhetnek meg a vállalat viszonteladóinak kínálatában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról