Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 29. 14:10

Ragaszkodik a Windows XP SP3-hoz és a Vista SP1-hez az Internet Explorer 8 béta

Az Internet Explorer 8 második bétáját nem lehet eltávolítani a Windows XP-ről, ha a Service Pack 3-at a böngésző után telepítette fel a felhasználó -- derül ki az IEblog bejegyzéséből. A helyzet hasonló ahhoz, ami az IE7 megjelenésekor történt, amelyet szintén nem lehetett eltávolítani úgy, hogy az SP3 a gépen maradjon.

[HWSW] Az Internet Explorer 8 második bétáját nem lehet eltávolítani a Windows XP-ről, ha a Service Pack 3-at a böngésző után telepítette fel a felhasználó -- derül ki az IEblog bejegyzéséből. A helyzet hasonló ahhoz, ami az IE7 megjelenésekor történt, amelyet szintén nem lehetett eltávolítani úgy, hogy az SP3 a gépen maradjon.

Jane Maliouta, az Internet Explorer programmenedzsere az IEblogban leírja, hogy azok, akik a Windows XP SP3 telepítése előtt installálták az Internet Explorer 8 első bétáját, és most frissítettek a második bétára, nem tudják eltávolítani azt a rendszerből, ezzel lényegében odakötik magukat az IE8 előzeteséhez. A Microsoft mentségére szolgáljon, hogy erre telepítéskor a szoftver figyelmezteti is a felhasználót, illetve az IE8 első bétáját tartalmazó gépekre a Windows XP SP3 automatikus frissítésként nem is települ fel -- persze kézzel letölhető és installálható.

[+] Letölthető az Internet Explorer 8 második bétája

Természetesen az IE8-at lehet frissíteni a később megjelenő előzetesekre, vagy a végleges verzióra, ha elkészült. Ha valaki nem biztos a dolgában, akkor távolítsa el a Windows XP SP3-at, majd telepítse le az Internet Explorer első bétáját, ezt követően telepítse újra fel az SP3-mat, majd jöhet az IE8 Beta 2. Ezt követően már eltávolítható lesz a böngésző most megjelent előzetese, így a felhasználó visszatérhet az Internet Explorer 7-hez, ha akar.

Azok az XP-felhasználók, akiknek a gépén már ott van az IE8 első béta, automatikus frissítésként megkaphatják a második bétát, amenyiben jóváhagyják a telepítést. A vistás gépekre ugyanakkor nem kerül fel, a felhasználóknak először el kell távolítaniuk az IE8 Beta 1-et, ezt követően le kell tölteniük a második bétát, majd telepíteni, de ehhez szükség van még néhány kiegészítésre is, például az SP1-re.

[+] Automatikus frissítésként települ a Vista SP1

A Microsoft emellett közzétett egy listát azokról a szoftverekről, amelyekkel nem kompatibilis az Internet Explorer 8, ezek közül a Visual Studio .Net Version 7 és a Windows Live Mail akár rendszerösszeomlást is okozhat, ha a számítógépre az IE8 Beta 2-t telepítik. Ezen szoftverek felhasználóinak tanácsos az IE7-nél maradni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról