Szerző: Bányai György

2008. augusztus 29. 12:19

A Fujitsu Siemens sem hagyja érintetlenül a netbook-piacot

A Fujitsu Siemens új noteszgépeinek színvilágával és formatervével teljesen azonosuló netbookot állít csatasorba a vásárlók kegyeiért. A 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt Amilo Mini Ui 3520 igen drága lesz.

[HWSW] A Fujitsu Siemens új noteszgépeinek színvilágával és formatervével teljesen azonosuló netbookot állít csatasorba a vásárlók kegyeiért. A 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt Amilo Mini Ui 3520 igen drága lesz.

A Fujitsu Siemens sem bírta tovább, a netbook-piacból Amilo Mini Ui 3520 gépével harapna szeletet. A mai divattól kissé eltérő, ipari megbízhatóságot sugalló formaterv a fekete és fehér színek kontrasztos különbségével próbálja különcként a vásárlókat megfogni. Akiknek nem tetszik a mai netbook-divat, illetve eltérő kinézetű gépet vásárolnának, azok biztosan elgondolkodnak a Fujitsu Siemens újdonságán majd.

Az Amilo Mini Ui 3520 nem lesz épp a legolcsóbb netbook, pedig a versenytársakéhoz hasonló hardverekből építkezik -- a merevlemez specifikációit illetően még el is marad az átlagtól. A lassú, 60 gigabájtos háttértár 3200-as fordulaton pörög, cserébe valószínűleg elég takarékos lesz. Az Amilo Mini Ui 3520-be nem rendelhető SSD meghajtó, ha a 60-as merevlemez kicsinek bizonyulna, felárért egy gyorsabb 80 gigabájtos változat is rendelhető. A gép lelke egy 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor, a rendszermemória pedig 1 gigabájt lesz.

Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520
Fujitsu Siemens Amilo Mini Ui 3520

A gép vaskos kávába zárja a 8,9 hüvelykes, fényes, 1024x600 képpontos kijelzőt, ezért a burkolat is nagyobb méretű a lehetséges minimumnál. A kijelző felett egy 1,3 megapixeles webkamera néz a használóval farkasszemet, a netbook a képét azonnali üzenetkezelő alkalmazás használata során vezetékes, valamint vezeték-nélküli hálózati csatoló segítségével is továbbíthatja. Helyi kapcsolatok a beépített Bluetooth 2.0 adapter segítségével is megvalósíthatók.

A 233x36x175 milliméteres, kereken egy kilogrammos Amilo Mini Ui 3520 mindössze két USB 2.0 porttal kedveskedik, mellettük a burkolaton VGA-kimenet, SD/SDHC kártyaolvasó, valamint egy ExpressCard 34 bővítőhely található. A netbook Windows XP Home Edition operácós rendszert futtat majd, még nem ismertetett dátumtól, 400 eurós árért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról