Szerző: Dojcsák Dániel

2008. augusztus 21. 10:46

Egy évet csúszik, de úton van az Office 14

Idén télen, novemberben vagy decemberben indul a Microsoft Office következő verziójának alfatesztelése -- legalábbis egy Microsoft alkalmazott blog bejegyzéséből ez derül ki. A Microsoft egyelőre hallgat, a sajtó és a blogger szféra találgat.

[HWSW] Idén télen, novemberben vagy decemberben indul a Microsoft Office következő verziójának alfatesztelése -- legalábbis egy Microsoft alkalmazott blog bejegyzéséből ez derül ki. A Microsoft egyelőre hallgat, a sajtó és a blogger szféra találgat.

Hayley Rixon, aki a Microsoft üzleti intelligencia csapatának egyik tagja, tegnapi blogbejegyzésében kollégáit invitálja, hogy vegyenek részt egy TAP, azaz technológia adaptációs programban, amivel lehetőséget kapnak az új Office Performance Point Server monitoring és analitikus komponenseinek tesztelésére.

Az elhíresült blogbejegyzés szerint ennek a terméknek a tesztje már az új Office csomag alfa tesztfázisának egyik eleme, ami idén novemberben vagy decemberben indul majd be. Illetve így az is kiderül, hogy az új 14-es verziószámot viselő Office-nak része lesz a Performance Point Server is, ami egy üzleti teljesítményelemző alkalmazás.


A Microsoft a blogbejegyzés által kiszivárogtatott információk ellenére nem kommentálta a híreket, sőt Hayley világhírűvé vált posztja azóta el is tűnt a blogból. A sajtó számára mindössze azt a sovány választ adták, hogy "Jelenleg nincs semmi további információnk az Office 14 felépítéséről vagy a megjelenés időzítéséről, melyet meg szeretnék osztani. Túl korai lenne konkrét funkciókat, képességeket vagy időpontokat megvitatni még". Az viszont sejthető, hogy az új Office valószínűleg egy évvel később jelenik majd meg az eredetileg tervezettnél, hiszen a 2008 végi alfa tesztelést várhatóan 2009 végi béta teszt követi, ezért még legalább két évet kell várni a boltokba kerülésig.

Az otthoni felhasználók szintjén a Microsoftot komolyan megszorították konkurensei, az ingyenesen elérhető webes irodai alkalmazásokkal, talán éppen ezért erősített komolyan bele az Office 2007 kiadásával a Microsoft a modern igényeknek megfelelő üzleti funkciók területén. Az üzleti intelligenciával, kollaborációval, folyamatmenedzsmenttel kapcsolatos funkciók valószínűleg az új verzióban is nagy jelentőséggel bírnak majd.

Néhányan furcsának találhatják, hogy a most legfrissebb verziónak a számozása 12. Senki nem aludt át természetesen 4 évet, egyszerűen csak a babonás 13-as számot nem találták szerencsésnek a Microsoftnál. Ugyanilyen megfontolásból nem használják szívesen a négyes és kilences számot Japánban. A négy (shi) jelentése halál, míg a kilencé (ku) szenvedés. Így például elképzelhető, hogy a következő generációs Playstation sem követi az eddigi sorszámozást, ugyanakkor ez sem törvényszerű, kivételeket is lehet bőséggel találni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról