Szerző: Bányai György

2008. augusztus 22. 09:14

Két új Olympus kompaktgép érkezik a jövő hónapban

Az Olympus frissít olcsó kompaktjain, a hazánkban is népszerű FE sorozat két új modellel gyarapodik. Az FE-360 és FE-370 nyolc megapixeles képérzékelővel rendelkeznek, ráadásul bennük a gyártótól megszokott xD kártyák mellett microSD változatok is használhatók a képek mentésére.

[HWSW] Az Olympus frissít olcsó kompaktjain, a hazánkban is népszerű "FE" sorozat két új modellel gyarapodik. Az FE-360 és FE-370 nyolc megapixeles képérzékelővel rendelkeznek, ráadásul bennük a gyártótól megszokott xD kártyák mellett microSD változatok is használhatók a képek mentésére.

Az Olympus "FE" sorozata hazánkban is igen népszerű, a sor fémházas modelljei az eleganciát hozták el az alacsonyabb árfekvésű fényképezők közé. A két új modell is fémházas gép, mindkettő nyolc megapixeles képérzékelővel rendelkezik, közülük az FE-360 háromszoros, az FE-370 pedig ötszörös optikai közelítésre alkalmas. Sajnos a széleslátószögről le kell mondanunk, mindkét modell kezdőlátószöge 36 milliméter.

Olympus FE-360

A kisebb gép valós rázkódásvédelemmel nem rendelkezik, a nagyobb modellszámú változat azonban igen, azonban az érzékenység mindkét gép esetében ISO 1000 értékig állítható. Mindkét modell autofókusza képes felismerni az arcokat, az FE-370 akár tizenhat arcot is képes felismerni a képmezőn. A két fényképező hátoldali kijelzője is eltér egymástól, míg az FE-360 2,5 hüvelykes megjelenítője 154 ezer képpontot tartalmaz, addig az FE-370 2,7 hüvelykes, nagyobb felbontású egysége 230 ezret.

Az Olympus és a Fuji gépeiben megismert, a SmartMedia kártyák leváltására hivatott xD Picture Card lassan a süllyesztőben végezheti, mindkét gép képes fogadni e kártyavariáns mellett a hétköznapibb microSD kártyákat is, ez elképzelhetetlen lett volna pár évvel ezelőtt. A két, VGA felbontású, 30 képkockás mozgókép-felvételre is alkalmas kompakt szeptembertől kerülhet a boltokba, 335, illetve 242 dollárért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról