Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 18. 10:15

Négy új processzorral bővült az AMD üzleti platformja

Négy új processzorral bővítette múlt héten üzleti platformját az AMD, mely így összesen tizenegy processzorból áll, több négymagos, hárommagos és kétmagos megoldásból.

[HWSW] Négy új processzorral bővítette múlt héten üzleti platformját az AMD, mely így összesen tizenegy processzorból áll, több négymagos, hárommagos és kétmagos megoldásból.

Egy négymagos Phenom X4, egy hárommagos Phenom X3 és két kétmagos Athlon X2 processzorral egészült ki a második számú processzorgyártó tavasszal bemutatott, Perseus kódnevű üzleti platformja. Az új chipek közül a Phenom X4 9750B és a Phenom X3 8750B órajele és TDP-je megegyezik: mindkét processzor 2,4 GHz-en ketyeg és mindkettő a 95 wattos energiaosztályba tartozik. Az Athlon X2 5600B órajele 2,9 GHz, az Athlon X2 4850B pedig 2,4 GHz-en jár, cserébe lényegesen energiatakarékosabb a másik kétmagos modellnél: előbbi 65, utóbbi 45 wattos TDP-mutatóval bír.

A Business Class termékekért a gyártó mintegy 5 százalékos felárat kér, cserébe az AMD hároméves garanciát vállal a termékekre, és garantálja a most piacra dobott modellek hozzáférhetőségét legalább egy, de akár 2 éven keresztül, míg a családba kerülő új termékek piacra kerülésüket követően egy évig biztosan elérhetőek lesznek folyamatosan. A gépparkok későbbi homogén bővítése így biztosított a vállalatok számára, ami egyszerűsíti a rendszerképek menedzselését.

Az AMD Business Class nevű platformja kizárólag a processzorok körét határozza meg, akár a chipset és a grafikus chip is lehet más gyártótól származó. Ez a nyílt megközelítés kontrasztban áll az Intelével, mely a processzor mellett a komplett chipsetet, integrált grafikus magot, és saját távfelügyeleti (Active Management Technology) megoldást is szállít vPro platformjához, valamint sajátmárkás alaplapjaival is versenyez partnereivel. Az AMD üzleti platformba szánt processzorait a típusjelzés után illesztett „B” jelölés különbözteti meg az asztali processzorokból álló kínálat többi tagjától.

Az AMD egyelőre nem hozta nyilvánosságra az új Business Class sorozatú CPU-k végfelhasználói árát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról