:

Szerző: zimi

2008. augusztus 14. 13:35

Amerikában már kapható az Epilog Zing személyi lézergravírozója

A legtöbb nyomtatóba csupán papírt fűzhetünk és ügyelnünk kell annak megfelelő, gyűretlen és tiszta állapotára. Az Epilog Zing személyi lézergravírozó gond nélkül dolgozik deszkára, fémre, mobiltelefonra vagy akár egy iPodra is.

[HWSW] A legtöbb nyomtatóba csupán papírt fűzhetünk és ügyelnünk kell annak megfelelő, gyűretlen és tiszta állapotára. Az Epilog Zing személyi lézergravírozó gond nélkül dolgozik deszkára, fémre, mobiltelefonra vagy akár egy iPodra is.

A nagyobbacska lézernyomtatóra emlékeztető szerkezetben egy 25 wattos lézer dolgozik, melyet gyors mikroléptető motorok pozicionálnak a gravírozandó anyag felett. A nagy felbontású "nyomtatómű" számára nem gond, ha hajlított a célfelület, a gyártó mintaképei és bemutató videója szerint minőségi hatást, akár művészi finomságú vésetet képes előállítani. A felület anyaga lehet fa, bőr, műanyag, üveg és sokféle fém is, nincs tehát akadálya annak, hogy használati tárgyainkat egyedivé és ezzel még "menőbbé" tegyük.


Lézer, de nem nyomtató, hanem gravírozó

Specifikációi szerint az Epilog Zing Laser legfeljebb 16x12 hüvelykes (40,6x30,4 centiméter) felület gravírozására képes, az anyag lehet akár négy hüvelyk, azaz mintegy 10 centiméter vastag is. A felbontás legfeljebb 1000 dpi lehet, a nyomtat= másodpercenként maximum 30 hüvelyk hosszú utat képes bevésni. Természetesen vezérlőszoftvert is mellékelnek hozzá.

Alaposan a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha szeretnénk egy ilyen házi tetováló mindenest. Az amerikai gyártmányú kis szériás készüléket jelenleg 8 ezer dollárért adják, ami körülbelül 1,2 millió forintot tesz ki középárfolyamon. A magas ár jelentős hányadát a lézer maga adja, no és a szupertartós kerámia- és teflon-csapágyazás, ami igen hosszú produktív élettartamot tesz lehetővé. Egyelőre nincs információnk hazai forgalmazóról és árról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.