Szerző: zimi

2008. augusztus 11. 14:29

Öt egyedi tintapatronos rendszerben akár CD-re is nyomtat a HP Photosmart D5460

Több szempontból is úttörő a HP új, mindennapi és változatos nyomtatási feladatokra szánt printere, a Photosmart D5460. Elsőként alkalmaz a HP termékek között öttintás nyomtatási rendszert és CD-re, valamint DVD-re is nyomtat, emellett PC nélkül is használható.

[HWSW] Több szempontból is úttörő a HP új, mindennapi és változatos nyomtatási feladatokra szánt printere, a Photosmart D5460. Elsőként alkalmaz a HP termékek között öttintás nyomtatási rendszert és CD-re, valamint DVD-re is nyomtat, emellett PC nélkül is használható.

Eddig csak a nagy konkurens, a Canon műhelyéből kerültek ki öt különálló tintával dolgozó nyomtatók, most már a HP is piacra dobta első ilyen modelljét. A D5460-ban fix nyomtatófej dolgozik, melybe öt, egyenként cserélhető festékpatron csatlakozik. A megszokott három alapszín (cián, bíbor és sárga) mellé jön még egy vízalapú, fotóárnyalatokhoz jól keverhető és egy kontrasztos, határozott szövegkontúrokat és kontrasztot biztosító pigmentált fekete tinta is.

Eddigi hattintás rendszereit szorosan megközelítő minőséget és tartósságot ígér a gyártó az öttintás rendszerrel. Extra előnyként jelentkezik, hogy univerzálisan, minden szóba jöhető nyomattípusnál jól használható a két fekete valamelyike, így dokumentumaink kontrasztosak, fotóink finoman árnyaltak lehetnek, mindenféle patroncsere nélkül.

Apró (1,5 hüvelyk), de színes kijelzővel és memóriakártya olvasóval is rendelkezik a számítógéphez USB 2.0 csatlakozáson kapcsolható nyomtató, önálló fotónyomtatásra is alkalmas. Automatikusan felismeri a behelyezett papír típusát és speciális adagolója révén nyomtatható felületű CD-re vagy DVD-re is dolgozik. A gyártó adatai szerint vázlat módban 33 fekete vagy 31 színes oldal állítható elő a készülékkel.

A Photosmart D5460 esetében is kihasználható a lehetőség, hogy nagyobb kapacitású patronokat választva jelentősen csökkenthessük költségeinket és a környezet terhelését, hiszen a „Value” sorozatú kellékanyagok többszörös tintamennyiségének elfogyasztása során is csak ugyanannyi műanyagot kell kidobnunk. Hamarosan itthon is kapható a PhotoSmart D5460 az alsóbb árkategóriában, pontos ára még nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról