Szerző: Bányai György

2008. augusztus 18. 13:47

Három modellel újítja meg zenelejátszó-sorozatát a Sony

A Sony igen népszerű Walkman sorozata frissül három új modellel, melyek négy különböző színben kerülnek majd a fogyasztókhoz.

[HWSW] A Sony igen népszerű Walkman sorozata frissül három új modellel, melyek négy különböző színben kerülnek majd a fogyasztókhoz.

A Sony zenelejátszó-sorozatának legújabb tagjai a beépített flashmemória méretét tekintve térnek el egymástól: míg az NWZ-E435 kettő, az NWZ-E436 négy, addig az NWZ-E438 nyolc gigabájtnyi zenét tárolhat. A trió mindhárom modellje kéthüvelykes kijelzővel rendelkezik, melynek 320x240 képpontján 262 ezer színben jelenhetnek meg a dalokkal kapcsolatos információk, vagy a videók.

Az FM rádióval is kiegészített lejátszók mindössze 50 grammot nyomnak a mérlegen, vastagságuk pedig (helyesebben vékonyságuk) mindössze 8,5 milliméter. A számítógépes kapcsolat USB 2.0 porton keresztül valósítható meg, a fájlok áttöltésére a Windows Media Player és az iTunes programok egyaránt használhatók.

Az akkumulátoros üzemidő a hosszútávfutókhoz emeli a lejátszókat, melyek akár 76 órán keresztül is üzemelhetnek egyetlen feltöltéssel, igaz ehhez végig 48 kbps kódolású állományokat kell hallgatni. Ahogy emelkedik a minőség, úgy csökken az akkumulátoros üzemidő: 64 kbps esetén 59, 128 kbps-nél 29, 256 kbps kódolásnál pedig mindössze 14 órányit tart ki a beépített, nem cserélhető áramforrás.

Sony NWZ-E sorozat

A filmlejátszásnál még rövidebb, ám még mindig hosszú üzemidőre számíthatunk, 384 kbps bitsűrűségű filmek hét órán keresztül nézhetők, ezt közel felezik a 768 kbps-os filmek, melyek négy órára csökkentik a két feltöltés közötti időt. A 2 gigabájtos modell fekete és rózsaszín, a 4 gigabájtos fekete, kék, rózsaszín, illetve piros, a nyolcgigás pedig kizárólag fekete színben kerül majd a fogyasztókhoz, egyelőre nem ismertetett árakon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról