Szerző: Bányai György

2008. augusztus 4. 13:58

Négy új kompaktgép a Fuji kínálatában

A Fuji négy új kompaktfényképezője az S2000HD ultrazoomos fényképezőgéphez hasonlatosan szép csendben került fel a gyártó kanadai weboldalára. Az újdonságok leginkább a fotózással keveset bíbelődők kedvében szeretnének járni.

[HWSW] A Fuji négy új kompaktfényképezője az S2000HD ultrazoomos fényképezőgéphez hasonlatosan szép csendben került fel a gyártó kanadai weboldalára. Az újdonságok leginkább a fotózással keveset bíbelődők kedvében szeretnének járni.

A Fuji hírverések, események mellőzésével tette fel kanadai weboldalára az S2000HD-hez hasonlatosan négy új kompaktfényképezőjét, melyek egytől-egyig az automata üzemmódban fényképezők számára lehetnek majd jó választások. A J150w, J110w és a J100 tíz megapixeles gépek, a negyedik, J15 érzékelője ezzel szemben "mindössze" nyolc millió képpontot tartalmaz.

A legdrágább, a képen is látható 200 dolláros J150w a tíz megapixeles felbontást ötszörös optikai közelítéssel párosítja, melyet az optika 28 milliméteres széleslátószögről indít. A hátoldalon egy annak szinte teljes egészét uraló három hüvelykes kijelzőt találunk. A kompaktgép autofókusza természetesen alkalmas az arcfelismerésre, továbbá a gép vörösszem eltávolítással is kiegészíti az ezt csökkentő vakuüzemmódot. A gép furcsamód SD/SDHC kártyákat kezel, nyoma sincs a technikai részletek között a gyártó saját xD kártyájának.

Fuji J150w

A 190 dolláros J110w a fenti modellhez képest kisebb, 2,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, de ahhoz hasonlatosan széleslátószögről induló ötszörös zoomoptikát építettek a képérzékelő elé. A 180 dolláros J100 a J110w-től az ötszörös zoomjában tér el, melynek kezdőértéke nem ad széleslátószöget, azonban a 35 milliméteres kezdettől 140 helyett 175 milliméterig tart. A negyedik fényképező, a J15 egy belépőszintű modell, 140 dollárért 8,2 megapixelt, háromszoros optikai zoomot, és az első három géptől eltérően xD kártya támogatást ad.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról