Szerző: zimi

2008. augusztus 5. 10:07

A Canon bemutatta legújabb hőszublimációs fotónyomtatóját

A Canon új Selphy CP530 modellje hozza magával a hőszublimációs fotónyomtatók közös fő erényét, vagyis teljesen folyamatos, pixelmentes színátmeneteket produkál, hasonlóan a régi laboratóriumi előhíváshoz. Míg a legtöbb hasonló készülék legfeljebb 10x15 centiméteres méretekben dolgozhat, addig a CP530-al 20×10 centiméteres fotókat is előállíthatunk.

[HWSW] A Canon új Selphy CP530 modellje hozza magával a hőszublimációs fotónyomtatók közös fő erényét, vagyis teljesen folyamatos, "pixelmentes" színátmeneteket produkál, hasonlóan a régi laboratóriumi előhíváshoz. Míg a legtöbb hasonló készülék legfeljebb 10x15 centiméteres méretekben dolgozhat, addig a CP530-al 20×10 centiméteres fotókat is előállíthatunk.

Fehér színű, kompakt, 179x127x63 milliméteres, összecsukható készülékről van szó, kicsit mac-es designnal és kevesebb, mint 1 kilogrammos tömeggel. Kompakt kazettája magában foglalja a speciális papírt és a színezőanyagokat is, számos nyomtatási méretben lehet hozzá kellékanyagot választani, bankkártya-mérettől a 10x15 centiméteres fotón át a 10x20 centiméteresig.

Négy menetben összesen négy réteget visz fel a nyomtató a médiára, a három alapszín fölé egy UV-sugárzásnak, vízcseppeknek és ujjlenyomatoknak ellenálló fólia kerül. A pontonkénti hevítésen alapuló fixáló eljárás (ez a hőszublimációs technológia sajátossága) természetes jellegű, folyamatos árnyalatokat biztosít 300 dpi felbontással is. Színkomponensenként 256 árnyalat állítható elő, azaz egy elemi pontban 16 millió szín lehetséges.

Canon Selphy CP530

A gyártó specifikációi szerint sikerült kicsit növelni a rendszer sebességén az előző modellekhez képest. Egy bankkártya-méretű fotóhoz 25 másodperc is elég, a normál 10x15-ös fotóra 52 másodpercet kell várnunk, az extra 10x20-ashoz is csak 1 perc 5 másodperc szükséges. Hazai elérhetőségről és árról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról