:

Szerző: Bányai György

2008. július 31. 09:48

Médialejátszásra képes olcsó merevlemez-dokkoló a Brando kiegészítői között

A Brando kivételesen kedvező áron kínálja most bejelentett merevlemez-dokkolóegységét, mely zenéket, filmeket is képes lejátszani. A kisméretű szerkezet a noteszgépek és asztali gépek merevlemezeivel egyaránt szót ért.

[HWSW] A Brando kivételesen kedvező áron kínálja most bejelentett merevlemez-dokkolóegységét, mely zenéket, filmeket is képes lejátszani. A kisméretű szerkezet a noteszgépek és asztali gépek merevlemezeivel egyaránt szót ért.

A Brando dokkolójába 2,5 hüvelykes noteszgép merevlemezeket, illetve 3,5 hüvelykes asztali változatokat egyaránt csúsztathatunk, ha ezek SATA csatolófelülettel rendelkeznek. A dokkoló USB 2.0 porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, ebben az esetben éppúgy viselkedik, mint egy külső merevlemezes egység, viszont a hétköznapi megoldásoknál jóval egyszerűbben cserélhető benne a merevlemez.

Brando SATA HDD Multimedia Dock
Brando SATA HDD Multimedia Dock

A készüléknek van azonban egy másik üzemmódja is, ekkor a PC használatának mellőzése mellett képes a hang, illetve filmállományokat feldolgozni. A SATA HDD Multimedia Dock a FAT32 fájlrendszerre formázott merevlemezek kezelése mellett még SD kártyákkal is elboldogul, melyek az előlap résébe illeszthetők. A zenei állományok közül MP3, WMA, valamint WAV kódolásúak szólalhatnak meg, a filmek pedig akkor jelenhetnek meg a TV készüléken, ha azok DivX, XviD, illetve MPEG1, MPEG2, vagy MPEG4 formátumúak.

A 469 grammos, 130x120x68 milliméteres, multimédiás PC-t kiváltani képes dokkoló a számítógépmentes üzemet távirányítóval teszi kényelmesebbé, a dobozában e kiegészítő mellett az USB kábelt a kép- és hangkábeleket, valamint a hálózati adaptert találjuk. A dokkoló merevlemez nélkül, más médialejátszásra alkalmas termékhez képest olcsón, mindössze 59 dollárért vásárolható meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.