:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 30. 09:09

Soron kívüli biztonsági javítást kell kiadni a WebLogic Server kritikus hibájára

Soron kívüli biztonsági frissítést kénytelen kiadni az Oracle a WebLogic Server és WebLogic Express alkalmazásszerverekhez, mivel azokban egy távolról kihasználható sebezhetőségre bukkantak, amelyet kihasználva támadók tetszőleges kódot futtathatnak. A sérülékenységet kihasználó mintakódok már az interneten terjednek.

[HWSW] Soron kívüli biztonsági frissítést kénytelen kiadni az Oracle a WebLogic Server és WebLogic Express alkalmazásszerverekhez, mivel azokban egy távolról kihasználható sebezhetőségre bukkantak, amelyet kihasználva támadók tetszőleges kódot futtathatnak. A sérülékenységet kihasználó mintakódok már az interneten terjednek.

Eric Maurice, az Oracle biztonsági szakértője blogbejegyzésében leírja, a vállalattal senki sem lépett kapcsolatba a biztonsági rés miatt, a felfedező személy a vállalat értesítése nélkül hozta nyilvánosságra a sebezhetőség leírását és a mintakódokat is. Így az Oracle jelenleg nem rendelkezik javítással, de már dolgozik rajta, annál is inkább, mert a létező legsúlyosabb, a Common Vulnerability Scoring System szerint 10.0 besorolású hibáról van szó.

A probléma a WebLogic Server Apache-konnektorában van: túl hosszú HTTP verziósztringekkel veremtúlcsordulást lehet elérni. A WebLogic Server 10 és a WebLogic Server 9.2 mellett számos más szoftververzió is érintett, a listájuk elérhető az interneten. Az Oracle azt javasolja a felhasználóknak, hogy a hibajavítás érkezéséig konfigurálják be úgy az Apache-t, hogy ne fogadjon túl hosszú üzeneteket (a httpd.conf állományba be kell illeszteni a LimitRequestLine 4000 sort, és újraindítani a szoftvert).

Az Oracle több mint három évvel ezelőtt állt át negyedéves szoftverfrissítési ciklusra, a legutolsó patchek július 15-én érkeztek. Azóta ez az első alkalom, hogy a cégnek soron kívüli javítást kellett készítenie.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.